TRÀNSIT

Alguns metges forcen la jubilació per esquivar una norma del Ministeri de Treball

Cinc facultatius del Trueta demanen la retirada anticipada per poder seguir cobrant si exerceixen per compte propi

 
Aquesta normativa pot provocar jubilacions en massa dels facultatius als centres gironins.
Aquesta normativa pot provocar jubilacions en massa dels facultatius als centres gironins.  marc martí

GIRONA | F.B. Des que el passat 26 de maig el Ministeri de Treball va declarar incompatible l'exercici de la medicina al sector privat amb el dret a cobrar la pensió de jubilació del sector públic, els metges de les comarques gironines estan en alerta. Sobretot, aquells que per edat, tenen la jubilació a tocar. Aquesta norma ministerial entrarà en vigor el proper 1 de juliol, i cada cop son més els professionals que aprofiten per jubilar-se abans i poder seguir cobrant la pensió de la Seguretat Social mentre treballen en l'àmbit privat. A dia d'avui, ja s'han detectat almenys cinc jubilacions anticipades de facultatius que compaginen la seva activitat en ambdós sectors.
Es tracta de cinc metges que treballen actualment a l'hospital Trueta i encara els quedava un any per jubilar-se. Fonts de l'hospital asseguren que entre ells hi hauria un pediatra, un internista i un cardiòleg que presumiblement haurien demanat jubilació anticipada amb l'objectiu d'esquivar aquesta normativa. D'aquesta manera, els facultatius s'acullen a l'excepció d'aquesta llei "per a tots aquells metges que abans de l'1 de juliol percebin una pensió de jubilació i alhora desenvolupin una activitat per compte propi i estiguin afiliats a Mutual Mèdica".
Segons informa el Col·legi de Metges de Girona, els professionals que puguin jubilar-se abans de 2011 han de tenir en compte els requisits establers per la Seguretat Social. També especifica que en el moment en que entri en vigor la normativa ja han d'estar exercint la medicina per compte propi a banda de la feina a l'àmbit públic. En aquest sentit, el Col·legi de Metges posa de manifest en un comunicat que "en aquestes properes setmanes fins a l'1 de juliol, els metges afectats per aquesta situació es plantegin si els convé jubilar-se abans d'aquesta data". Per informar els facultatius, el Col·legi ha convocat avui una ronda informativa a la Mercè.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema