Entre les fonts d'aigua mineromedicional de Caldes de Malavella n'hi ha una de molt coneguda per la gent del poble i rodalies, la coneguda sota el nom de Font Raig d'en Mel. Aquesta deu però també és coneguda per força gent amb el nou de la Mina. I és ara quan aquesta font és protagonista d'un fet que ha portat l'Ajuntament a enfrontar-se amb la Generalitat.

El fet és que a finals de l'any passat, l'ajuntament de Caldes va decidir que volia que la font fos declarada d'aigua mineromedicinal per així, en un futur poder-ne demanar l'aprofitament. El fet que va induir a aquesta demanda és que l'Ajuntament es va adonar que si bé estava registrada com a font municipal no ho estava en canvi, en el registre de la Direcció General d'Emergia i Mines, que és el pas necessari per a ser declarada medicional. El consistori, com relata la regidora en funcions d'Aigües Montse Vehí (PIC) va fer els passos necessaris i a banda, un estudi els va demostrar que "hi havia dues fonts diferents: la de Mina i la de Font Raig d'en Mel". La de la Mina de fet és la que utilitza una de les embotelladores que hi ha instal·lades al municipi.

Un cop iniciat l'expedient i aportat les dades que se'ls van demanar, van rebre la negativa de Mines a fer-ne el registre. El motiu era perquè "considera que no hi ha motiu per ser declarada perquè ja està declarada". En canvi, el consistori considera que la declarada és la que té en ús l'embotelladora, la coneguda com a Font de la Mina.

Davant d'això, l'Ajuntament ha presentat un recurs de reposició davant la decisió i reclama la declaració de la font. A banda, Vehí recorda que en cap moment el consistori ha demanat l'aprofitament d'aquesta font sinó que només la declaració d'aigua ?mineromedicinal, davant del què consideren "un buit legal, en ser propietat municipal i no registrada en canvi, a Mines" .