El PSC de Blanes va anunciar ahir que descarta un pacte amb ICV-EUiA, com tothom donava per fet, perquè ha decidit que governarà en minoria. Segons va fer públic a través d'un comunicat, la Comissió Executiva del partit "ha decidit prioritzar la formació d'un govern en minoria amb la mà estesa a la resta de formacions polítiques per fer possible un canvi de model de governança basat en el diàleg" per intentar "remuntar" el poble. Per la seva part, ICV-EUiA, que es va mostrar dolguda, va destacar que l'única exigència que havien fet era tenir la regidoria de Joventut i va assegurar que els socialistes s'aprofiten de la tasca d'oposició que ells han fet 4 anys.

Per al PSC, les dificultats socials i econòmiques de la situació actual del poble "requereixen implicar tothom en la presa de decisions" i, per això, han apostat per no pactar amb ningú i tirar endavant un govern buscant acords puntuals. "Cal que hi hagi un canvi d'estil de fer política més que un repartiment", va assegurar Marigó, que va afegir que volen "treballar de forma transversal". A més, va destacar que cal conèixer "la situació real de l'Ajuntament abans de repartir càrrecs per poder dibuixar un full de ruta". Finalment, va negar que hi hagi cap contrapartida en la decisió, que hauria estat presa pels socialistes de Blanes.

Per la seva part, el cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Salmeron, va criticar la decisió i va voler desmentir dos rumors que han corregut pel poble els darrers dies: que havien demanat tenir l'alcaldia dos anys i que volien alliberar alguns dels seus regidors. Tot seguit, va explicar pas a pas com havien anat les negociacions i que l'únic que havien demanat era tenir la regidoria de Joventut, que seria per a Víctor Catalan, un regidor que han volgut neutralitzar, va assegurar. "L'escenari que menys volíem és el que s'ha produït. Ha perdut l'esquerra", va concloure Salmeron.

Tossa: TU i CiU, més lluny

Tossa Unida ha respost l'última proposta de CiU assegurant que els convergents han fet "un gir de 180º" respecte les reunions mantingudes i es pregunten on és la "bona fe" d'aquests en canviar de discurs. Per ara, doncs, esperen una trucada de CiU per tornar a parlar d'un possible govern de concentració, tot i que cada dia es veu més difícil. Segons algunes fonts, el pacte entre el TU i PSC ja estaria gairebé tancat i, fins i tot, s'estaria parlant del repartiment d'algunes regidories. En aquest sentit, en principi Cultura i la Brigada i els serveis municipals serien per als socialistes i la resta d'àrees per al TU.

Santa Coloma: sense tripartit

El tripartit entre Colomecs pel Canvi (CpC), Esquerra (ERC) i el Partit Socialista (PSC) no serà una realitat a Santa Coloma de Farners, tot i poder sumar nou regidors, una majoria suficient per a governar i per tant, deixar CiU, PP i CUP a l'oposició i per tant, si no hi ha canvi, Antoni Solà (CIU) seguiria al capdavant de l'Ajuntament. Fonts socialistes i de CpC així ho van confirmar ahir i des d'ERC Joan Martí va explicar que el pacte entre les tres formacions no ha estat possible perquè "sempre hem estat molt allunyats" i va destacar que si bé "3+3+3 fan 9, el que cal sumar són persones, objectius i personalitats", un fet que finalment no ha quallat. Amb aquest escenari, ERC tot i que encara falta la decisió de l'assemblea local, se situaria a l'oposició, igual que CpC.

Vidreres: ERC s'acosta a CiU

A Vidreres tampoc hi ha encara cap pacte. El grup que teòricament té la clau, el VST-ERC per fer alcalde el guanyador de les eleccions Jordi Camps (CiU) o el grup del PSC, de l'actual alcaldessa en funcions Ruth Rosique ha pres una decisió: opta per CiU. Amb el PSC finalment les negociacions no han arribat a bon port i en canvi, amb CIU, segons el seu portaveu Eduard Adrobau tot i que hi va haver-hi un moment en què s'haurien distanciat les posicions perquè ERC, entre d'altres demanava dos anys d'alcaldia, finalment hi hagut una contraproposta i el grup d'ERC l'està estudiant. Aquesta passaria per "la primera tinença d'alcaldia i tenir més competències que doni més representativitat al grup" d'ERC, assegura Adrobau. CiU no va voler fer declaracions.