La diputada del PSC al Parlament i exconsellera de Salut Marina Geli és partidària d'establir una escala de priorització dels pacients no urgents que es troben en llista d'espera. En una conferència celebrada al Col·legi d'Infermeria per exposar les seves mesures de sostenibilitat del sistema sanitari, Geli va destacar que el tancament de quiròfans ha portat un augment de les llistes d'espera i això ha fet que molts pacients de patologies no urgents hagin vist retardada les seves intervencions.

No obstant, l'exconsellera creu que dins d'aquesta llista d'espera hi hauria d'haver una escala de prioritats, de manera que aquells usuaris que tinguin més avançada la seva malaltia puguin ser atesos amb més urgència que els altres.

"No és el mateix una persona amb cataractes que està quasi cega, que una que encara s'hi veu. En aquest sentit, s'ha de recuperar un protocol que ja fa anys que està en vigor i prioritzar aquest tipus de pacients". Geli també va manifestar la seva preocupació pel retard en les proves diagnòstiques i va remarcar que els ajustos en Salut no només haurien de tenir en compte els diners, "sinó també el model". En aquest sentit, va remarcar que "les reformes actuals ens porten a un model que encara no està pensat, i per això hem de potenciar-ne un que tingui com a referència el cost per eficiència, i que no es basi només en el nombre i en els diners, sinó també en el com es retalla".

Geli va destacar que durant els seus set anys al capdavant de la conselleria de Salut, es van aconseguir aspectes com una millor equitat territorial, més apostes per la salut pública o un augment de les plantilles. També va voler recordar que tot i que els ingressos en Salut fins al 2010 van augmentar, "gastem poc en Salut".