Gent del Poble (GdP) va decidir ahir no pactar ni amb PSC ni amb CiU, tot i que no van voler dir públicament a qui votaran com a alcalde a la investidura a Roses. El que queda clar és que Magda Casamitjana no podrà sumar una majoria absoluta per treure Carles Pàramo de l'alcaldia, i s'haurà d'esperar a saber la decisió de GdP i del PP. El cap de llista de GdP, Francesc Giner, va manifestar després de l'assemblea en què es va prendre l'acord per amplia majoria que "no farem pactes amb ningú i proposarem a Páramo una reunió per saber si vol governar en minoria i fer pactes puntuals". Pel que fa a qui votaran com a alcalde, Giner va dir que "el dia de la investidura ja ens definirem". A l'espera que el PP faci pública la postura, continua sense estar clar qui tindrà més suports per ser alcalde. Paramo té 9 dels 21 regidors, i necessita 2 vots per a la majoria. El PSC té set regidors, el PP 3 i GdP-Am, 2.

Pàramo (CiU) ha governat durant més de dotze anys a Roses: una part de la legislatura de 1991, i posteriorment de 1995 a 2007, en dos dels mandats amb majoria. El 2007, però, es va quedar amb sis regidors, fet que va permetre un pacte del PSC, PP, GIR i ICV que el van deixar fora de l'alcaldia. El pacte quadripartit no hauria estat mal vist per la major part de la població a jutjar pels resultats electorals. Tant el PSC com el PP han millorat resultats. El GIR s'ha quedat fora del consistori, però de fet la formació es va desintegrar i hi ha membres e l'antic GIR tant a CiU com al PSC. ICV també s'ha quedat sense representació.

Castelló d'Empúries

Pel que fa a Castelló d'Empúries, SI estaria disposada a sumar-se al govern de Xavier Sanllehí (CiU) i UPM, tot i que no s'ha formalitzat un pacte. Ahir al vespre IPC-PM també tenia una reunió on havia de plantejar-se si donava suport a CiU. A l'Escala PSC i ICV donaran a conèixer avui més detalls del pacte.