L'Audiència de Girona ha obligat el jurat popular a repetir el veredicte pel cas del pare de Platja d'Aro, Alejandro Suárez Puente, acusat de matar el nadó. Després de deliberar tot un dia i mig, la conclusió a la qual ha arribat el jurat ha deixat sorprès el magistrat que ha presidit el judici. I és que el veredicte no considerava provada cap de les hipòtesis que es formulaven: que el cas fos un assassinat, un homicidi imprudent o que la mort del bebè es degués a un accident. A conseqüència d'aquest «greu error», el magistrat ha retornat el veredicte al jurat, que l'haurà de deliberar de nou. Això sí, el magistrat no s'ha estat de renyar els membres del jurat i demanar-los que decideixin «amb consciència».

El jutge ha tornat el veredicte als membres del tribunal popular després d'intentar ajudar-los amb detalls jurídics de complicada comprensió i els ha recordat que la vida d'un jove de 24 anys està en les seves mans i els ha reclamat un esforç a favor de tots els ciutadans que confien en la justícia.

Els membres del Tribunal Popular han tornat a l'hotel on es troben aïllats per reprendre les deliberacions i demà tenen una nova cita a l'Audiència de Girona.

La pena sol·licitada

El fiscal va sol·licitar setze anys de presó per a Alejandro Suárez, un jove cubà de 24 anys, el fill del qual va morir a causa d'un traumatisme cranioencefàlic que la defensa considera fruit d'un accident quan se li va caure dels braços, mentre que l'acusació pública apunta a un cas d'assassinat o, alternativament, homicidi.