Un dels lladres que s'amagava en una maleta del bus entre l'aeroport de Girona i Barcelona ha resultat ser un autèntic contorsionista. L'home, que mesura 1,78 metres viatjava en el celler amagat en una maleta de 90 per 50 centímetres i de la qual sortia durant el viatge per "buidar" d'objectes de valor la resta de l'equipatge. Els Mossos van donar ahir els detalls d'aquesta curiosa i gens habitual història que ja avançava dimarts Diari de Girona.

Els Mossos de l'aeroport Girona-Costa Brava havien rebut denúncies en les últimes setmanes que s'estaven produint furts de l'interior de les maletes que transportaven els autocars que sortien de l'aeroport gironí en direcció a Barcelona.

El passat dia 3 de juny, gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents de l'aeroport de Girona van rebre l'avís que un ocupant de l'autobús que estava a punt de sortir en direcció a Barcelona havia deixat una maleta sospitosa en el celler del vehicle. Un dels errors que van cometre els lladres és comunicar-se entre ells, cosa que va aixecar sospites perquè semblava que un parlava amb una maleta. Immediatament els agents es van dirigir a inspeccionar la maleta denunciada i en obrir-la van trobar al seu interior un home doblat com un contorsionista de circ.

A la mà portava un mòbil i estava equipat amb una motxilla petita, una llanterna frontal i un objecte punxant que servia per obrir les cremalleres o cadenats. En descobrir-lo l'home estava suat i congestionat.

Davant aquesta troballa, els agents van pujar al bus per localitzar l'home que havia deixat la maleta dins del celler i van detenir als dos individus, Krzysztof Grzegorz M, de 29 anys, i Jouoastaw K, de 31, com a presumptes autors d'un delicte de furt denunciat el passat 12 de maig, per la sostracció d'un ordinador portàtil i un GPS.

Els investigadors van descobrir que els dos homes havien posat en pràctica un innovador i imaginatiu mètode de robatori inèdit fins ara: un d'ells comprava un bitllet de bus per anar de l'aeroport de Girona fins a l'estació del Nord de Barcelona. Després, els dos detinguts entraven en el bany i un d'ells, d'1,78 metres, es ficava a l'interior d'una maleta de viatge de 90x50 centímetres.

El que havia comprat el bitllet arrossegava la maleta fins a l'autocar i la ficava dins del maleter juntament amb l'equipatge dels altres viatgers. Una vegada l'autocar iniciava el viatge, d'uns 90 minuts de durada, el "contorsionista" sortia de la maleta, i amb la llum frontal encesa, per poder utilitzar les dues mans, obria totes les maletes i buscava objectes de valor, que amagava en una motxilla més petita que portava a sobre.

Quan hauria agafat el que volia, es tornava a ficar dins de la maleta fins que el seu company la treia en arribar al seu destí.

Els detinguts, dels quals Krzysztof Grzegorz M. té antecedents, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Santa Coloma de Farners. Els Mossos de l'aeroport i els de la Unitat d'Investigació de Santa Coloma de Farners estan intentant recopilar informació per poder localitzar altres possibles víctimes d'aquests dos lladres.