Uns lladres es van endur durant el cap de setmana uns 1.500 litres de gasoil del dipòsit de la funerària Vicens de Figueres. Els propietaris de l'establiment s'haurien adonat del furt en veure que la tapa del tanc estava mal tancada i ho van denunciar a la policia. El material estaria valorat, segons el preu del mercat, que va oscil·lant, entre 1.000 i 1.500 euros.

L'establiment és una de les dues funeràries que hi ha a la capital altempordanesa i ha estat el protagonista durant aquest cap de setmana d'un peculiar robatori. Segons els Mossos, els lladres s'haurien endut el material tot aspirant-lo amb alguna màquina fins a deixar-lo buit. El dipòsit, que estaria situat a la part posterior de l'edifici, constava d'una tanca de més de dos metres d'alçada tancada amb un cadenat. El fet, però, que el tancament del recinte no estigués forçat fa pensar que els autors del furt s'haurien hagut d'enfilar per substreure el gasoil.

Precisament, la manca de marques evidents del robatori hauria propiciat que l'establiment no s'adonés de la situació fins aquest dilluns i que, posteriorment, ho denunciés. Va ser aleshores quan van observar que la tapa del dipòsit estava mal tancada i que no en quedava ni una gota.

Segons els Mossos, el furt hauria tingut lloc al llarg d'aquest cap de setmana, tot i que no se sap amb exactitud quan va ser ni si es va produir de nit. El fet que l'establiment estigui situat als afores del centre -a la zona del recinte Firal-, allunyat d'espais concorreguts, fa pensar, però, que els lladres hi haurien accedit de nit o de matinada per endur-se el preuat combustible. Un combustible que, a preu de mercat, podria estar valorat en més de mil euros. El robatori de gasoil és un dels furts habituals tant a dipòsits com a vehicles, camions o maquinària.