Un total de set entitats naturalistes han enviat un document a la Direcció General de Carreteres en què reclamen la millora dels acabats de les boques i dels interiors dels túnels del desdoblament de la carretera C-17 entre la riera de Sora fins a l'entrada de Ripoll.

Les set entitats -Grup de defensa i estudi de la natura (GEDENA), Grup de defensa del Ter (GDT), Associació de Naturalistes de Girona (ANG), Centre de sostenibilitat territorial (CST), Centre d'educació ambiental alt-Ter (CEA ALT-TER), Associació jardí botànic, plantes medicinals de Gombrèn i l'Associació ARÇ- consideren que els acabaments de les boques dels túnels no tenen el nivell d'acabats que, per a ells, caldria. Concreten que la relació entre les boques del túnels i els pendents de les muntanyes és poc rigorosa. Precisen que els talussos formigonats dels acabats fan mal efecte.

Denuncien que la causa del mal aspecte de les boques és perquè els túnels són curts de llargària i mal ubicats respecte a les inclinacions de les muntanyes. Indiquen que en moltes ocasions, Carreteres dissimula les boques amb flora que és impròpia de la zona. Així, demanen que es retirin les plantes plantades en els túnels de Terradelles i la Cúbia. Exposen que no s'han previst prou els passos de fauna. Apunten que els acabats interiors dels túnels són inferiors als de Bracons i de Castellfollit de la Roca.

Deixen constància de manca de criteri en la distribució de recursos en els acabats i demanen que Carreteres resolgui les denúncies abans de la inauguració.