L'Ajuntament d'Olot ha millorat la seguretat del cementiri municipal amb la instal·lació d'un seguit de càmeres de vigilància a l'interior i als accessos del recinte. Amb aquest nou sistema de vigilància, l'Ajuntament pretén evitar les petites bretolades que, de tant en tant, es realitzaven a l'interior del cementiri. Les càmeres, que són de visió nocturna, permetran la identificació de les persones que puguin entrar al recinte municipal fora de les hores d'obertura. També tenen la finalitat de donar més seguretat als visitants durant les hores que està obert. La Policia Municipal gestionarà la visió i control sobre les noves càmeres de seguretat.

El cementiri d'Olot ha estat l'escenari de robatoris i bretolades. El darrer incident que va sortir a la llum pública va ser un robatori de canaleres de coure.

Al passat mes d'abril, uns lladres van robar trams de la part nova del cementiri. Van arrencar totes les canaleres que quedaven a la seva alçada. Els responsables del cementiri es van adonar de la destrossa a partir de la trucada d'una veïna. Llavors també van descobrir pintades al monument en record als morts a la Guerra Civil.

En aquell moment, l'Ajuntament es va plantejar posar les càmeres de seguretat que ara hi ha instal·lades.

Són diversos els ajuntaments gironins que s'han qüestionat la possiblitat d'instal·lar càmeres de seguretat per resoldre incidències dins els fossars.

A Blanes, fa pocs mesos, una dona d'edat es va quedar tancada dins el recinte i va haver de saltar la barana. A l'estiu de l'any passat dues dones que visitaven el cementiri de Sant Joan les Fonts es van trobar amb un taüt obert i fora del nínxol. La Policia va investigar la profanació.