A Santa Coloma de Farners les converses per formar nou govern han donat els seus fruit i finalment, hi haurà una sociovergència al capdavant de l'Ajuntament. Convergència i Unió (CiU) i el Partit Socialista (PSC) finalment van segellar ahir el pacte que suposarà que l'actual batlle en funcions Antoni Solà (CiU) torni a ser l'alcalde de la capitat de la Selva a partir de dissabte i, per tant, ja portarà setze anys al poder.

Pel que ha transcendit del pacte fins ara, l'alcaldia serà els quatre anys per al grup de CiU i la primera tinença d'alcalde l'ostentarà el portaveu del PSC de Santa Coloma, Manel Roqueta. Ambdós caps de llista de CiU i PSC es van mostrar ahir molt satisfets del nou pacte sociovergent. En l'actualitat al govern de Santa Coloma hi ha tres partits, entre ells PSC i CiU, però en aquest nou pacte no hi haurà ERC, que finalment hauria decidit passar a l'oposició pels darrers quatre anys, com va explicar dimarts el seu portaveu, Joan Martí (ERC).

Així doncs, amb aquest nou panorama, dissabte Antoni Solà serà de nou investit alcalde de Santa Coloma i el govern serà fort i estarà format per nou regidors, sis de CiU i tres del PSC, d'un consistori que n'hi ha 17. Els vuit restants estan a mans del grups de Colomencs pel Canvi, Esquerra, la CUP i PP.

En els darrers dies, però, aquesta possible unió de PSC i CiU no s'havia fet pública perquè encara planava la idea que podia ser possible un altre tripartit que per aritmètica podia deixar fora Solà de l'alcaldia i que hauria estat format per CpC, ERC i PSC. ERC es va desmarcar d'aquest pacte i la resta de grups finalment també, vist que tenien visions molt diferents del projecte de ciutat per a la capital de la Selva.