EN DIRECTE

Olot no posarà en servei l´Arxiu Comarcal fins al mes d´octubre

La Generalitat havia anunciat l'obertura per l'abril, però la falta de pressupost ha fet allargar el calendari

 07:20  

OLOT | XAVIER VALERI L'obertura del nou Arxiu Històric Comarcal de la Garrotxa serà possible a l'octubre, al voltant de la Fira de Sant Lluc. La posada en servei de l'equipament havia estat prevista per la Generalitat pel passat mes d'abril. Això no obstant, el retard en la compra dels compactes que han d'acollir la documentació va fer posposar l'obertura. Ara, el pressupost de la Generalitat contempla una partida de 180.000 euros per al mobiliari de l'Arxiu.
La regidora de Cultura en funcions, Anna Torrent, explica a partir de la partida pressuopostària tindrà lloc la licitació de l'empresa encarregada de proporcionar i d'instal.lar els compactes. Davant la imminència del trasllat, la previsió és que a partir de dimarts les actuals dependències de l'Arxiu Històric a la tercera planta de l'Hospici romanguin tancades. "Tot i que ja han fet molta feina és necessari per encapçar la documentació", explica Torrent. La regidora considera que les vacances de l'estiu faran que les feines d' instal.lació dels compactes i d'ordenació de la documentació no estiguin acabadesf fins a l'octubre. El nou arxiu acollirà 765 metres lineals de documentació d'Olot i la comarca des del segle XII fins a l'actualitat.
Des del començament de la seva construcció al 2006, el nou edifici va ser molt criticat pels grups municipals de l'Ajuntament, sobretot per CiU i el PP. També ho va ser per part de la societat civil, fins al punt que grups contraris a l'edifici van fer samarretes per mostrar l'antipatia que els mostrava l'edifici. La contrarietat estava centrada en la ubicació de l'edifici al Puig del Roser al costat de la Plaça de toros i per la forma i els colors arrovellats de l'edifici. L'edifici juntament amb la sala El Torín va ser creat a partir del projecte de l'arquitecte, Joan Redon.
El nou equipament ha tingut un cost de 3.365.432 euros i custodiarà documents com el fons municipal antic d'Olot, uns 5.000 protocols de les diverses notaries del districte d'Olot, fons d'associacions, diversos fons institucionals, fons patrimonials, documents eclesiàstics o documentació d'empreses i particulars. També conservarà algunes col·leccions documentals i disposarà d'una biblioteca especialitzada en la història local i d'una hemeroteca amb més de 500 capçaleres de la comarca

Museu del Paisatge
Un cop estiguin buides les dependències de l'Arxiu actual, l'Ajuntament disposarà d'espai per començar a concretar el Museu Nacional del Paisatge.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema