El grup parlamentari d'ICV-EUiA va aconseguir ahir el compromís de CiU de redactar "amb la màxima urgència" el projecte de construcció del CEIP Sa Forcanera de Blanes en donar suport a una proposta de resolució presentada pels ecosocialistes. La resolució recull, a més, que l'execució de les obres del centre es farà de manera "immediata". Sa Forcanera és una de les escoles que fa més temps que està en barracons, ja que fa sis anys que té els seus 440 alumnes en mòduls prefabricats.

Així, doncs, el grup de CiU va donar suport a la proposta de resolució presentada pel diputat de la demarcació de Girona, Joan Boada, encaminada a desencallar el projecte de l'escola que des de fa anys ha sofert nombrosos entrebancs i paralitzacions. Cal recordar que tant els pares com professors de l'escola han protagonitzat nombroses manifestacions per desencallar la situació.

La proposta de resolució va arribar després que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, hagués assegurat que es tirarien endavant els centres educatius que ja tenien adjudicada la construcció però no aquells en què el projecte estigués en fase d'estudi, entre els quals figura el CEIP de Sa Forcanera. Boada es va voler fer ressò de les reivindicacions del professorat i els pares que han reclamat la construcció de l'escola.