Els caps de llista de CiU i PP, Carles Pàramo i Manel Escobar, van signar ahir simbòlicament el pacte que garanteix l'alcaldia a Pàramo. Els dos grups han acordat respectar-se els programes electorals, de manera que tots els regidors treballaran en les respectives àrees sense "interferències", va manifestar Pàramo.

Després de més d'una setmana de reunions a dues bandes, amb CiU i PSC, per part del PP i GDP-AM, finalment els populars s'han decantat per donar suport a Pàramo. Precisament, el PP és un dels grups que el 2007 anys va treure l'alcaldia a CiU amb un acord quadripartit. Els dos grups, que ara sumen 12 regidors (9 CiU i 3 PP), justifiquen l'acord per donar "estabilitat" a Roses. De moment, encara s'estan negociant les regidories que ocuparà cadascú. "Som un equip de persones que, un cop estiguem al govern, deixarem de banda els partits", ha assegurat el futur alcalde de Roses. Aquesta és la segona vegada que Pàramo accedeix a l'alcaldia gràcies a un pacte amb el PP. La primera vegada que va ser batlle, el 1993, es va repartir l'alcaldia amb Pere Sanés (PP), amb qui va arribar a un acord.

Pacte CiU-PSC a Saus

A Saus-Camallera-Llampaies, un pacte entre CiU i PSC, amb 2 regidors cadascun, impedirà que GI-EPM-E, amb Xavier Vallès, al capdavant ocupi l'alcaldia tot i haver obtingut 3 regidors. S'espera que sigui alcalde Bernardí Costa (CiU).