El grup comarcal d'independents i que es va registrar per aquestes eleccions municipals sota el paraigües de la Federació d'independents de Catalunya (FIC) va obtenir tres consellers a l'ens comarcal selvatà. Un resultat amb el qual no està d'acord, ja que segons explica un dels portaveus, Pere Garriga, i portaveu de l'Entesa pel Progrés d'Arbúcies (EPA) els correspondrien quatre consellers i per això, ho han impugnat a la Junta electoral de zona de Santa Coloma de Farners i també a la Provincial de Girona per tal que es revisin els resultats.

Aquest fet s'hauria de resoldre en breu i fins que no hi hagi un pronunciament de les Juntes, el grup resta a l'espera. A banda, Garriga afirma que si els dóna la negativa aniran a la Junta Electoral a Madrid i que per tant, la constitució del Consell comarcal es podria retardar. Un fet que es va produir ara fa quatre anys també degut els recursos de grups presentats a la junta electoral.

Aquesta diferència quant a nombre de consellers es deuria, explica Garriga, al fet que si bé quan van formar el grup i el van presentar a la Junta Electoral abans de les eleccions hi havia vuit llistes incloses en l'agrupació d'independents; en canvi, la suma de vots que s'ha fet després dels resultats, només inclou els de sis llistes. Aquest grup comarcal està format per diferents partits: l'Entesa pel Progrés Municipal d'Arbúcies (EPA), Tots per Breda (TPB), la Plataforma Independent per Caldes (PIC), Colomencs pel Canvi (CpC) de Santa Coloma de Farners, Per Anglès Units (PAU), el Grup Independent de Lloret de Mar (GRILL), Tossa Unida (TU) i Units Per Sils (UPS). I els resultats de tots aquests grups varen suposar uns 4.600 vots -segons dades del Ministeri d'Interior- el dia de les eleccions, un fet que va donar-los tres consellers; però segons Garriga, els vots de PIC i GRILL no es van comptabilitzar i això els suposaria uns 1.300 vots més i per tant, un conseller més.

Segons els comptes fets pel grup independent , aquest conseller si se'ls acabés atorgant suposa, segons Garriga, que el grup comarcal d'ICV es quedi amb un de menys i només en tingui un.

Tossa: TU i PSC pacten

Tossa Unida (TU) i el PSC van tancar finalment ahir a la nit un acord de govern, que farà la cap de llista dels independents, Gisela Saladich, alcaldessa del municipi els propers quatre anys. De moment, el govern, doncs, estarà format per set regidors dels 13 totals, cinc del TU i dos del PSC, ja que no s'ha arribat a cap acord amb CiU. "L'acord amb el PSC ja és un fet i ens sap molt greu que CiU no s'hagi pogut sumar a aquest acord", va explicar Saladich en finalitzar la reunió amb els socialistes, tot i que no es tanquen a l'entrada de més regidors. "Aquest no és un pacte de partits, és un pacte de persones, obert a tots els regidors que vulguin sumar-se a un govern de consens que tingui com a prioritat el progrés de Tossa per sobre de personalismes", van afirmar els dos partits en un comunicat. A més, van manifestar que "és necessària una nova manera de fer les coses i gestionar eficientment els recursos escassos. Dur a terme una política d'austeritat no serà suficient, caldrà fer les coses millor amb menys recursos".