Els 18 immobles de l'herència dels Anlló que es troben a la localitat de Sant Feliu de Guíxols poden tenir un valor de fins a 12,5 milions d'euros. Aquesta és la conclusió que el consistori extreu dels dos informes de valoració que l'Ajuntament ganxó té a les seves mans i que ahir va fer públic l'alcalde, Carles Motas. Aquest import, va precisar el batlle, és "el més favorable" que surt dels dos documents, un realitzat per la Generalitat i que fou entregat l'abril de ?l'any passat, i l'altre per la Universitat Politècnica de Catalunya (per encàrrec de l'Ajuntament) que va entrar al consistori el passat 6 de maig. Motas va deixar clar que aleshores no el va presentar per estar en campanya electoral. Aquest import és exclusivament dels propietaris de l'herència que es troben a Sant Feliu, a la qual s'ha de sumar un pis que es troba a la Diagonal de Barcelona i que ja es va ?subhastar per valor de 800.000 euros.

Dins d'aquestes 18 propietats hi ha vuit hotels (el Mediterrani, el Regina, Regenta, Avenida, Rex II, Montserrat, Les Noies i Panorama), quatre apartamentts ubicats en diferents punts del centre de la ciutat i quatre aparcaments. La valoració, va concretar l'alcalde, s'ha dividit en tres apartats: els hotels Panorama i Rex-Les Noies, que tenen ús hoteler, i que podrien tenir un valor de sortida en una subhasta de 5.575.000 euros (d'acord amb la valoració més favorable, que és la de la UPC); les altres finques (apartaments i hotels que han de tenir ús hoteler i residencial), el valor de sortida més favorable seria de 6.900.000 euros, d'acord amb l'informe de la Generalitat; mentre que el valor dels aparcaments seria de 75.000 euros. Sempre, totes les xifres són en números rodons.

Motas va comentar que les xifres de les dues valoracions són molt pròximes i que els números són "prudents" i adaptats a l'actual situació de crisi que fa anys que ja s'arrossega. Sobre la tramitació, l'alcalde va explicar que falta fer l'aprovació definitiva de la modificació del POUM perquè els hotels que no són ni el Panorama ni el Rex-Les Noies tinguin també l'ús residencial, de manera que a la tardor ja es podria realitzar la subhasta d'aquests immobles, en alguns dels quals hi haurà d'haver vivenda de protecció oficial.

Quant al Panorama i el Rex-Les Noies, que queda oberta la decisió de si es subhasten (venda directa) o s'adjudiquen com a concessió (que també es faria a través de subhasta). En aquest sentit, va precisar que l'Ajuntament ha tingut contactes amb una empresa de Barcelona per convertir el Panorama en un hotel-escola de quatre estrelles superior. També va puntualitzar que cal una inversió d'entre 6 i 7 milions d'euros per posar en marxa l'hotel i fer-lo viable. Respecte el duo Rex-Les Noies, va afegir que han tingut contactes amb inversors australians.

Carles Motas va insistir que el principal interès del consistori és que tant el Panorama com el Rex-Les Noies estiguin oberts de nou al més aviat possible.