El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, va assegurar aquest dijous que l'augment del preu de l'aigua no serà lineal, i per tant passaran a pagar més aquells que més consumeixin i que tinguin un poder adquisitiu més gran.

En declaracions a Rac1, Recoder va confirmar que caldrà apujar el cànon de l'aigua, tot i que va assegurar desconèixer de moment en quina proporció.

"Sóc conscient que estem en una situació de crisi i no podem collar la gent", va expressar el conseller, per puntualitzar que aquells que gastin menys aigua i tinguin menys recursos no veuran augmentar la factura en la mateixa proporció que la resta.

Recoder va reiterar que el deute de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) puja als 1.400 milions d'euros, i va acusar d'aquest dèficit els anteriors gestors, per haver gastat més enllà dels diners que es tenien.

D'altra banda, el conseller de Sostenibilitat i Territori va dir que es planteja la possibilitat que la Generalitat substitueixi parcialment Renfe com a operador del servei de Rodalies en alguna de les seves línies: "Podem anar a una substitució parcial (de Renfe com a operador). Pots donar tot el servei a una altra companyia (...) o bé pots treure alguna línia (...) podem donar la concessió de la R8 a una altra empresa". Segons Recoder, "els grans operadors europeus saben que la Generalitat vol millorar el servei i que està disposada a buscar alternatives a l'actual operador". Recoder, molt crític amb Renfe pels nombrosos incidents en el servei de rodalies, creu que el que passa amb aquest operador "no és normal", sobretot quan només hi ha, segons els seus càlculs, el 7,1% d'obres executades i començades sobre el 100% previst en un pla específic.