L'Ajuntament de Begur va assegurar que la renúncia de Jordi Carreras com a cap de llista del PSC es va fer per incompatibilitat de càrrecs, i la prova en què es basa el consistori són els resultats d'un informe de la direcció general de l'Administració Local. El document assegura que Carreras no pot seguir en plantilla a l'Ajuntament i al mateix temps exercir el seu càrrec de cap de recaptació de la comissió de serveis del Consell Comarcal.

Segons va afirmar l'alcalde de la localitat, Joan Català, "la situació del senyor Carreras es podia prestar a confusions, així que vam encarregar un informe que valorés aquesta situació". "De tota manera" afegeix, "era de sentit comú que no podia fer de cap de l'oposició i estar de cap de recaptació de la comissió de serveis del Consell".

No obstant, Carreras va al·legar "motius professionals i laborals", si bé va desmentir que la seva renúncia com a cap de llista del PSC a l'alcaldia de Begur fos per incompatibilitats. Aquest és el segon refús que hi ha hagut a les files socialistes del municipi. Primer va ser el número tres, Antonio Moreno. Aquest fet ha provocat que els números cinc i sis de la llista, Èlida Etxeberria i Antoni Bofill, puguin entrar a l'Ajuntament.

Calonge

Un cop es va anunciar l'acord entre CiU i ERC per governar Calonge, el PSC d'aquesta localitat va remarcar que la seva postura com a grup a l'oposició serà "responsable i justa" amb el programa electoral. En aquest sentit, el grup que lidera Antoni Esteve va assegurar que portaran a terme una posició "exi?gent i ferma amb aquells punts de coincidència" que hi hagi amb el programa de futur de l'equip de govern de CiU i ERC.

Esteve remarca que "l'actual conjuntura econòmica obliga a focalitzar esforços en les persones i no en projectes que només beneficien a uns quants. El resultat en les últimes eleccions i la consecució de cinc regidors avala el nostre ideari i el nostre objectiu per a les persones". El PSC va insistir en el fet que que "ni CiU ni ERC han volgut pactar, ni nosaltres hem fet res per motivar el pacte".

La Bisbal

Els grups municipals amb més representació a La Bisbal van estar fins a última hora d'ahir fent moviments per arribar a un pacte per ocupar l'alcaldia. No obstant, si no hi ha canvis d'última hora, ERC ocuparà de nou l'alcaldia del municipi, però ho farà en solitari i en minoria, ja que al tancament d'aquesta edició no havien arribat a cap acord ni amb el PSC ni amb CiU. Precisament, el número tres del grup convergent, Xavier Dilmé, va manifestar que finalment no revalidarien equip de govern amb ERC, ni tampoc pactarien amb el PSC d'Òscar Aparicio. El cap de llista socialista va descartar un acord "in extremis" amb ERC, si bé la formació està oberta al pacte.