L'enllaç de Vilademus és la peça que ha de completar el projecte de circumval·lació de l'àera urbana de Girona a través de l'AP-7. Aquest peatge marca l'inici i final de l'ampliació de l'autopista a quatre carrils i serà gratuïta pels trajectes que es realitzin de forma interna. No obstant, Acesa encara no té cap notícia del projecte constructiu que està en mans del Ministeri de Foment.

Aquesta circumval·lació al l'entorn de l'àrea urbana de la capital es completa amb dos enllaços nous més. Un a Sant Gregori i un altre a Fornells de Selva que estan en procés de licitació des del febrer passat. A banda, cal sumar-hi els existents de Girona nord i Girona sud.

L'envergadura d'aquesta circumval·lació respon a allò que s'ha projectat com el desdoblament de la N-II al seu pas per la capital de la província. I és que la carretera Nacional al seu pas per Girona no es pot desdoblar a causa de l'orografia del terreny.

El Ministeri de Foment només ha desdoblat el tram de Fornells de la Selva de la N-II. Des d'aquí els conductors podran enllaçar a través del nou peatge amb l'autopista a quatre carrils a partir del 2012. El problema sorgeix quan els usuaris vulguin sortir de la circumval·lació pel peatge de Vilademuls i continuar el trajecte per la N-II fins a França. El desdoblament d'aquest tram nord de N-II està aturat des del juliol passat i sembla que el Ministeri de Foment no té, per ara, cap intenció de continuar l'obra. Un projecte, d'altra banda, que encara s'ha definir més enllà de Medinyà.

Dues opcions

Davant d'aquesta situació, Acesa té dues alterntives. Una passaria per connectar la circumval·lació de l'àrea urbana de Girona amb la N-II antiga. Tot i el col·lapse que pot suposar passar de quatre carrils a un o, en cas contrari, esperar i aparcar l'enllaç fins que el Ministeri es decideixi a moure fitxa.

El que sí que sembla evident és que aquest retard impedirà a la concessionària completar tot el projecte el 2012.

Mentre que pel que fa a les ????o?b?res? d'ampliació de la pista sembla, a priori, que van al ritme marcat. El tram entre Fornells i Maçanet està acabat mentre avancen entre Vilademuls i la Jonquera.