Socorristes gallecs de La Corunya i Vigo instrueixen des d'ahir a metges i infermers de tot Espanya sobre pràctiques de salvament marítim a la platja de l'Estartit de la població gironina de Torroella de Montgrí. Un centenar d'alumnes pren part en aquest Màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències que ha programat la Universitat Autònoma de Barcelona i que imparteix l'Institut d'Estudis Mèdics (IEM).

El director dels estudis, Agustí Ruiz, va explicar que els experts en rescats en el mar de Galícia són els més qualificats de tot Espanya, per la qual cosa se'ls ha escollit per a aquest curs.

Els alumnes practiquen els diferents tipus de salvament i atenció mèdica de la mà del Grup d'Investigació en Activitats Aquàtiques i Socorrisme de les universitats de La Corunya i Vigo.

Efectius de la Creu Roja i dels Bombers de la Generalitat tutelen també les classes, que compten amb la col·laboració del Club Nàutic de l'Estartit. Metges i infermers prenen part en simulacions d'accidents en el mar que inclouen rescat amb i sense embarcació, així com auxilis a la platja.

L'objectiu, segons Agustí Ruiz, és que els alumnes coneguin les dificultats d'aquest tipus de salvament abans d'enfrontar-s'hi en els centres mèdics on presten els seus serveis o millorar els protocols en cas d'haver passat ja per una d'aquestes emergències.