La Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona ha fet l'aprovació definitiva de les modificacions del POUM de Ripoll que permetran instal·lar ascensors a les voreres dels blocs del Sindicat, al barri de Sant Pere. Són edificis situats als carrers Fargaires, Filadors i Moliners. L'acord també permet ubicar ascensors als patis interiors dels edificis situats dins el terme municipal.

L'aprovació té l'origen en un estudi del 2010 que va donar constància del fet que a Ripoll només hi ha ascensors al 35,2% dels edificis amb tres o més plantes. Va ser quan l'Ajuntament va constatar que alguns edificis no podien encabir edificis al seu interior. La causa és que els vials estan a tocar de les façanes dels edificis i no existeix pati d'illa i per tant no hi havia cap alternativa.

Els tècnics municipals van trobar, aleshores, dues solucions que van requerir una modificació puntual del POUM.

A partir dels canvis al Pla Urbanístic, es podran situar ascensors a les voreres de cinc blocs, amb cent habitatges, del barri de Sant Pere. Van puntualitzar que si en algun cas algun dels edificis s'hagués d'enderrocar i reconstruir, obligatòriament s'haurà de tornar a recuperar la vialitat partint de la ?desa?parició de la zona de construcció dels ascensors.

L'altra modificació permetrà ubicar ascensors als patis d'illa dels edificis en zones d'eixample. Així, si és necessari, es podran ubicar ascensors als patis interiors dels edificis.