Unes 2.000 persones es van manifestar ahir pel centre de Girona amb l'objectiu d'exigir el final de les tisorades. Va ser una trobada de gent molt heterogènia, des de treballadors, famílies, jubilats, "indignats", sindicats, entre d'altres col·lectius, que van unir les seves veus per denunciar el que consideren unes retallades "injustes", que afecten sobretot a la "classe treballadora" i als que tenen ?"menys recursos", segons Rafael Villena, membre de la Campanya "Prou retallades". En aquest sentit, Villena va voler advertitr que hi haurà més actes reivindicatius. La manifestació va transcórrer sense incidents i va acabar davant de l'edifici de la Generalitat.

Tot i que els organitzadors van xifrar el nombre de manifestants en 2.000, la Policia Local estima que en van ser la meitat. Tots ells van recórrer del dret i del revés el centre de la ciutat cantant consignes com "Prou retallades" o "Els nostres drets no es toquen", un missatge que es podia llegir a la pancarta que encapçalava la manifestació. La convocatòria estava "oberta" a tota la societat i la resposta va ser molt, molt heterogènia. S'hi podien veure des de famílies amb nens, jubilats, sindicats, "indignats" i treballadors de sectors com la neteja, per citar-ne alguns, que cridaven lemes com ara "Això no és una crisi, això és una estafa" o "La vostra riquesa, la nostra condemna". Segons Rafael Villena, membre de la campanya, aquesta diversitat demostra que "hi ha molta gent que no comparteix la política que s'està portant a terme des dels governs".

Villena va recalcar que des que es van començar les protestes ara fa unes setmanes "no ha canviat res" i fins i tot la situació ha "empitjorat". En aquest sentit, considera que els pressupostos que aprovarà el govern d'Artur Mas tenen unes "retallades importants" en els serveis públics i denuncia que aquests són els que acaben patint "tot el pes" de la tisorada, mentre que les "ajudes a entitats com els bancs segueixen funcionant". Per altra banda, va apuntar que són la classe treballadora i els que tenen "menys recursos" els principals afectats per aquesta política.

Aquesta era la primera manifestació a Girona amb caràcter unitari i de fet ja s'estan preparant més protestes. Els organitzadors es van felicitar per la resposta obtinguda, tot i haver convocat la mobilització fa pocs dies, i calculaven haver fregat les 3.000 persones al final de la manifestació, davant de la nova seu de la Generalitat, on es va llegir un manifest.

Durant el recorregut, un grup va penjar una pancarta a la façana de la Cambra de Comerç de Girona on es podia llegir "Darrere els seus interessos hi ha la nostra misèria, prou privatitzacions", que va arrencar els aplaudiments dels manifestants.