El dragatge per traslladar sorra de la Platja Gran de l'Estartit fins a la dels Griells està pràcticament acabat. El divendres passat l'encara alcalde en funcions, Joaquim Rufí afirmava que les obres estaven "enllestides" i que només faltava "pulir alguns petits detalls del passeig" abans d'acabar. En aquest sentit el ja exalcalde remarca que aquests "detalls" es portaran a terme al llarg d'aquesta setmana.

D'aquesta manera, finalitza una actuació que ha durat dues setmanes i en la qual s'han retirat uns 35.000 metres cúbics de sorra de la platja Gran per posteriorment traslladar-los a la platja situada a la urbanització dels Griells. El dragatge ja ha estat enllestit, i Costes de l'Estat preveu que l'obra total, (que inclou la reparació del passeig) estigui acabada del tot el 15 de juny.

El mal temps d'aquests dies no ha impedit que el gruix de la feina de transportar sorra d'una platja a l'altra s'hagi enllestit a temps. En aquest sentit, Rufí manifestava fa una setmana que els treballs estaven avançant a bon ritme en part per la falta de banyistes a la zona a causa de les pluges i les temperatures primaverals.

Aquestes obres han tingut des del primer moment queixes dels concessionairs de cadires i patins, a causa fonamentalment de la manca d'informació que, diuen, hi ha hagut en el transcurs de les ?obres. La setmana passada van haver de muntar les concessions de cadires i patins a mitges però en van deixar de muntar dues (dues de patins i dues de cadires). En aquest sentit, els concessionaris es queixen perquè entenen que han pagat per unes concessions que no poden explotar, fet que suposa una pèrdua de diners.

Menys sorra pels temporals

El trasllat de sorra d'una platja a l'altra té el seu origen en el temporal que hi va haver el dia de Sant Esteve del 2008, i també els successius que hi ha hagut fins aquest any, que han agreujat la situació. El dragatge també respon a la necessitat de dotar el passeig dels Griells d'una platja que estigui just al davant. L'altra construcció és la d'un nou dic, que tindrà una llargada de 250 metres i està ubicat a la zona més afectada. El cost total de les actuacions ronda els 400.000 euros aproximadament.