Sant Martí d'Empúries va celebrar aquest cap de setmana la IV edició de la fira vitivinícola professional Arrels del Vi, una cita on tots els assistents van poder degustar el vins amb denominació d'origen Empordà d'alta qualitat, molt difícils de trobar al mercat.

La fira va comptar amb la presència de 17 cellers que van presentar els seus vins d'alta gamma al concurs de la fira, la qual va lliurar els seus premis ahir. El millor vi negre del 2011 va ser per a Vinyes dels Aspres (S'Alou 2007), el millor blanc va ser per a Espelt Viticultors (Quinze Roures 2009), i el premi al millor dolç se'l va endur el Celler Marià Pagès (Garnatxa 2009).

Els guardonats van ser seleccionats a través d'un tast a cegues realitzat pel grup de Cata Pingarrons de l'Empordà. Segons el director del tast a cegues i sommelier del Restaurant el Roser 2, Rafel Sabadí, "la qualitat dels vins de la D.O. Empordà millora any rere any, cada vegada resulta més difícil escollir el vi guanyador i aquesta edició la qualitat ha estat encara millor que la passada".