Montse Velasco, del restaurant La Cuina del Guinardó a Barcelona, va ser escollida ahir la millor sommelier d'Espanya en la vintena edició de la competició estatal Nas d'Or 2011, després de derrotar els altres vuit aspirants que van arribar a l'última prova. El segon classificat va ser Eduard Solà, de Vins i Licors Grau (Girona), i el tercer Rafael Moreno, d'El Corte Inglés a Múrcia, segons va informar l'organització en un comunicat. La Nas d'Or 2011 va rebre el trofeu del concurs, que representa una copa i un nas realitzat pel pintor i escultor Antonio López. La competició de sommeliers ha viscut sis semifinals a Gijón, Sevilla, Madrid, Alacant, Barcelona i Bilbao que han posat a prova gairebé 300 professionals de tot el país entre octubre i maig. Durant aquests mesos, 49 sommeliers van passar a la final espanyola, celebrada aquest cap de setmana a Madrid. En el tast final, van tastar un blanc Pierre Frick Riseling 2007 (Alsàcia); un negre Duratón Malbec 2007; un negre Sis Cinquena Reserva 2008; un tequila Reposado Patrón; i un brandi 1866 Gran Reserva.