La línia de trens de Mitjana Distància que transcorre entre Barcelona i Portbou va quedar ahir al matí interrompuda ahir al matí durant més de dues hores. El motiu, segons va fer saber Renfe, va ser una avaria que va causar manca de subministrament elèctric a l'estació de Maçanet de la Selva. L'avaria es va produir a les deu del matí i a partir d'aleshores un total de sis trens es van haver d'aturar al llarg de la via fèrria de la línia R11, que és com s'anomena el tram Barcelona-Cervera des que la gestió dels trens de Mitjana Distància ha passat a mans de la Generalitat de Catalunya -Renfe la denominava línia R33.

Com a conseqüència de l'avaria, es van produir retards en diversos serveis que oscil·laven entre els 30 minuts i una hora, segons va indicar la companyia pública de trens. Per intentar alleugerir els retards als nombrosos viatgers que usaven els trens en aquest dia festiu, Renfe va habilitar un servei d'autobusos per cobrir el servei en el tram afectat.

I a la tarda, una avaria d'un tren de rodalies a la mateixa línia i a pocs metres de l'estació de Maçanet provocava retards de 30 minuts. Segons Rodalies de Catalunya, pels voltants de dos quarts de set de la tarda un tren es va quedar aturat entre les estacions de Maçanet i Sils després d'emportar-se part del cablejat.