Un total de 277.291 usuaris van passar per les instal·lacions de l'aeroport de Girona el maig, un 41,4% menys que en el mateix mes de l'any passat, a causa de la supressió de rutes duta a terme per Ryanair en aquest aeroport.

Després d'aquest decreixement, un dels més greus dels darrers mesos, Girona es troba ja en el lloc número 15 del rànquing d'aeroports d'Aena en número de passatgers. En els cinc primers mesos de l'any, Girona ha perdut un 31,1% de viatgers respecte al 2010, i ha arribat als 1.239.540. No hi ha aeroport a tot l'Estat (tret de dos com els d'Osca i Còrdova, que no arriben als 3.000 passatgers anuals) que hagi reculat tant des de principi d'any. El nombre d'operacions ha decrescut també el mes de maig, en aquest cas un 36,2%. I el trànsit de mercaderies ha estat a punt de quedar-se a zero, ja que ha disminuït un espectacular 96,1%. Al maig, la majoria d'aeroports espanyols van augmentar en trànsit de viatgers, alguns dels més importants (com Tenerife Sud, Santiago, Sevilla i Barcelona) per sobre del 20%, i la mitjana del total d'aeroports de l'Estat va ser d'un creixement del 6,4%. Mentrestant, continua sense signar-se l'acord entre Ryanair i les institucions catalanes i gironines, la qual cosa significa que no es preveu a curt termini que augmenti el trànsit a l'aeroport de Girona.

Durant el mateix mes de maig, l'aeroport de Barcelona-el Prat va superar els tres milions de passatger, xifra que no s'aconseguia des d'agost de l'any passat, en arribar als 3.072.750 passatgers, un 22,3% més que en el mateix mes de l'any anterior. Segons va informar ahir Aena, aquest augment es a causa de la tendència a l'alça del trànsit aeri, a l'operatiu de vols extraordinaris per la celebració de la final de la Champions a Londres i a la comparativa amb maig de l'any passat, quan es van cancel·lar centenars de vols a causa del segon núvol de cendra provocat pel volcà islandès Eyjafjalla. Una comparativa que encara deixa Girona en pitjor lloc, ja que tot i que també es van cancel·lar vols per aquest motiu, el descens ha sigut espectacular.

Durant el mes de maig d'aquest any, l'aeroport de Barcelona va augmentar un 31,9% els passatgers de vols internacionals amb destinació a països que no són a la UE i van créixer un 30,7% els vols intercontinentals, gràcies a l'increment dels mercats de Sud-amèrica i Orient Mitjà i a l'augment experimentat al mercat de la Federació Russa. Les xifres de passatgers van augmentar en tots els mercats, excepte amb el continent africà, que va baixar un 20,29%, a causa dels conflictes registrats a la zona.

Des que ha començat l'any, 12.639.500 usuaris han utilitzat les instal·lacions barcelonines, fet que suposa un 20% més que en l'any 2010. Durant el mes de maig s'han transportat 8.883.794 quilos de mercaderies a l'aeroport, un 1,8% menys que el 2010 i en l'acumulat de l'any s'han tractat 42.009 tones de mercaderies, un 6,9% menys que l'any anterior.

L'aeroport de Reus va registrar 177.195 passatgers el mes de maig, un 3,7% més que en el mateix període de l'any passat.

En el conjunt dels aeroports espanyols s'han registrat més de 75 milions de passatgers en els cinc primers mesos, un 8,5% més. El trànsit aeri ha mantingut el maig la seva tendència alcista amb un 6,4% més de passatgers, fins a 17,8 milions de viatgers malgrat la climatologia adversa i la nova erupció d'un volcà islandès. Especialment destaquen els números positius de Barcelona-el Prat (+22,3%), Tenerife Sud (+22,1%), Sevilla (+22%) i Santiago (+25,9%), Fuerteventura (+15,4%), Lanzarote (+12,9%) i Eivissa (+11,7%) tots amb creixements superiors al 10%.