La pirotècnia valenciana Focs d'Artifici Europlà, guanyadora de l'edició de l'any passat amb polèmica pels danys que va ocasionar en alguns edificis, obrirà el concurs de focs de Blanes d'enguany. En una edició que estarà marcada per la disminució de la quantitat de diners dels premis, també hi haurà una empresa italiana i una altra de Malta, entre les curiositats. A banda d'aquestes tres pirotècnies, doncs, també participaran en el concurs una de Múrcia, una de Saragossa i una altra de València.

Així, doncs, l'empresa que obrirà el concurs aquest any ja va ser la protagonista de l'edició de l'any passat. L'espectacle de Focs d'Artifici Europlà va ser un dels més aplaudits, però a la vegada un dels més potents, fins al punt que va arribar a ocasionar danys en uns edificis propers a Sa Palomera. En concret, es van trencar alguns vidres d'aquests habitatges com a conseqüència de la forta ona expansiva dels explosius. Aquest any, doncs, tornarà a concórrer en el certamen, com és habitual, en ser-ne la guanyadora.

A banda de la participació d'aquesta pirotècnia, la 41a edició del Concurs de Focs presenta algunes novetats respecte als anys anteriors. En primer lloc i més destacada, com ja va avançar Diari de Girona, l'Ajuntament ha decidit reduir les dotacions del primer i el segon premi del concurs. En?guany, doncs, el primer premi serà de 8.000 euros, 1.000 menys que en les edicions anteriors, i el segon tindrà una dotació de 3.000 euros, cosa que suposa una reducció de la meitat d'aquest premi, que era de 6.000 euros. La segona novetat és que l'inici dels focs aquest any es farà a les onze de la nit i no a les deu, com es feia habitualment.

Malgrat que la dotació dels premis ha disminuït, la subvenció que el consistori atorga a cada una de les pirotècnies per participar es manté en els 21.000 euros. A més, també es manté l'ajuda de fins a 1.200 euros per a aquelles pirotècnies que arriben a Blanes des d'un punt de més de 700 quilòmetres del municipi, en aquest cas la italiana i la maltesa.