La companyia de baix cost Ryanair ha emès un comunicat on demana als passatgers que a partir del 15 de juny han de volar des de Girona que no facturin equipatge i que imprimeixin a través d'Internet la targeta d'embarcament. Aquestes són mesures preventives per evitar que els passatgers tinguin problemes a l'hora de volar ja que el comitè d'empresa de Lesma, empresa encarregada dels serveis de terra, ha convocat una vaga indefinida a partir de demà perquè es queixa pels acomiadaments que ha dut a terme l'empresa en els darrers mesos. Treball ha fixat uns serveis mínims del 40%. Ryanair garanteix que tots els vols que surten i aterren a Girona no es veuran afectats per la vaga que convoca la UGT.

Els treballadors de Lesma s'encarreguen de portar els equipatges fins l'avió, carregar i descarregar maletes, guiar els passatgers fins a l'aeronau o posar les escales perquè els turistes baixin de l'avió. Totes aquestes tasques es poden veure alterades a partir de dimecres perquè s'inicia una vaga convocada per la UGT per al personal de terra.

Des del sindicat UGT argumenten que l'empresa ha anat reduint la plantilla des de fa temps malgrat que hi ha hagut igual o més feina. De fet, segons dades del sindicat, fa tres anys hi havia 240 persones treballant per Lesma i, actualment, n'hi ha una vuitantena que han de fer pràcticament la mateixa feina perquè la davallada d'activitat s'ha començat a notar al febrer, quan Ryanair va anunciar la retallada de vols perquè no hi havia acord amb el nou Govern. A més, el sindicat denuncia un empitjorament de les condicions de treball.

Per aquests motius, el sindicat va convocar fa dies una vaga de caràcter indefinit a partir del 15 de juny. El Departament de Treball ha fixat en un 40% els serveis mínims i la protesta està plantejada perquè es facin aturades parcials de l'activitat dels serveis de terra tots els dies de la setmana (excepte dimarts i dijous) de les 8.30h fins les 17h.

Davant aquesta situació, l'aerolínia irlandesa de baix cost ha anunciat que cap avió patirà els efectes de la vaga. "Ryanair no permetrà que els seus passatgers siguin víctimes del xantatge de la UGT", ha denunciat a través d'un comunicat on remarca que el sindicat ha convocat la protesta en època d'estiu "tot i la importància del turisme per a l'economia local".

Volar només amb equipatge de mà

Ryanair ha demanat a tots els passatgers que volin des de Girona que imprimeixi a través d'Internet la targeta d'embarcament i que viatgin només amb l'equipatge de mà per evitar així passar pels mostradors de facturació. "La finalitat és garantir que els plans de viatge dels usuaris de Ryanair no es vegin cancel·lats a causa d'aquesta vaga injustificada", defensa la companyia. En el mateix comunicat, es demana als passatgers que sí vulguin facturar maletes que canviïn el seu vol per altres opcions alternatives.

"És irresponsable per part de la UGT tractar secrestar als passatgers i posar en perill llocs de treball locals" , declara Stephen McNamara, un dels responsables de la companyia.