L'escola Jacint Verdaguer de Sils, que està oberta des de l'any 1981, a partir de l'any vinent es convertirà en un centre escolar de dues línies. El motiu és que aquest centre no tenia encara tot l'equipament necessari per ser-ho. Aquestes obres van començar durant aquest curs escolar i entre els espais que es preveuen nous hi ha: l'ampliació de diferents espais del centre tant a l'edifici d'infantil com el de primària i quant a la creació de nous espais hi ha la d'un espai polivalent sobre l'actual pista, així com també la d'un menjador.

Aquestes són unes obres que es preveuen acabar cap a principis de l'any vinent i per tant, el curs 2012-2013, el centre ja seria de dues línies si no es produeix un retard en els treballs d'ampliació. El cost total d'aquests treballs està pressupostat en uns 1,3 milions d'euros.

Aquest és un centre escolar que ha vist com la saturació d'alumnes s'anava esponjant ja que la segona escola de Sils es va posar en marxa fa dos cursos i després de moltes protestes dels pares i mares davant dels responsables d'Educació i per tant, al centre Jacient Verdaguer el nombre d'estudiants s'ha vist reduït.

Més barracons al CEIP i SES

És en aquest nou centre, conegut ara amb el nom del CEIP els Estanys al qual ara han arribat més barracons, tal com marca el calendari establert amb Educació per introduir un nou curs de primària en les instal·lacions prefabricades. El mateix ha passat al SES Sils, l'institut on també es va ampliant quant a nombre de mòduls prefabricats a l'espera d'un edifici d'obra. Pel que fa a la nova escola, l'alcalde Martí Nogué (IdS) recorda que ja hi ha els terrenys cedits a Educació, però lamenta que de moment no hi hagi data per al nou edifici d'obra.