El furt del gasoil del transformador que alimentava el polivalent de Llagostera durant els actes de la Festa Major va deixar a mitges, la matinada de dissabte, el concert del grup berguedà Brams. El personal de l'entitat que gestiona aquest espai, la UE Llagostera, va córrer cap a la màquina en veure que, cap a les quatre de la matinada i quan la festa estava en el seu clímax, el subministramen elèctric va fer figa i el local va quedar a les fosques i el so emmudit. Per intentar acabar en pau les festes, que arribaven a la seva fi ahir a la nit, s'ha protegit el transformador amb tanques, s'hi ha collat una xapa a sobre l'entrada del tanc de gasoil i a les nits hi ha guàrdies de seguretat i la Policia Local que el custodien.

La matinada de divendres, un cop inspeccionat l'enginy, es van adonar que n'havien forçat el tap i n'havien sostret uns 500 o 600 litres de gasoil, explica un dels responsables de l'entitat, Llorenç Rissech. "Ens pensàvem que s'havia espatllat perquè la nit anterior, durant el ball de la gent gran, ja havia donat problemes, però hi vam trobar el tap tret i amb el combustible que hi havia, dues nits les havia d'aguantar de sobres", explica Rissech. Immediatament es van posar mans a l'obra i, carregant marranxes de benzina dels camions de Rissech, van reomplir el dipòsit i la festa va poder continuar una hora més tard. Va ser però de la mà del grup The Patillas, perquè els Brams van quedar una mica molestos i no van voler tocar més, va indicar el membre de la UE Llagostera.

Pèrdues econòmiques

Les entitats locals esperen amb candeletes les festes majors perquè suposen una important font d'ingressos. Durant l'hora en què la gent va marxar del polivalent i va prosseguir la festa a la carpa del costat, la UE Llagostera va deixar d'ingressar uns 2.000 euros en consumicions, calcula Rissech. I malgrat que el concert dels The Patillas va tornar a convocar el jovent i la festa va durar fins les sis, la caixa ho va notar, diuen des de l'entitat. A més, no és l'únic incident que han patit durant aquestes festes ja que la nit de dijous a divendres uns pispes van forçar la porta del polivalent i van endur-se'n caixes de whisky i vodka i també lots de llaunes de begudes energètiques.