Els veïns de Vilobí d'Onyar han tornat a patir problemes amb les comunicacions a través del telèfon fix i per tant, també amb la xarxa Internet. Aquesta vegada, el robatori del cablejat de coure de la línia telèfonica ha provat que durant un dia, el veïnat de l'Aeroport Girona-Costa Brava quedés sense aquest tipus de comunicacions.

En total, unes dotze masies d'aquesta àrea van quedar sense telèfon i segons fonts municipals, el robatori es va localitzar en una zona arbrada i amagada a l'entrada del poble de Vilobí d'Onyar procedint de l'aeroport, abans de travessar el riu Onyar. En concret, els lladres es va emportar pocs metres de cablejat i sortosament en aquesta ocasió el robatori només va afectar aquest veïnat.

Aquest fet es va produir diumenge i fins l'endemà dilluns, els tècnics de la companyia de telèfon no van començar a reparar el tall de línia telefònica. Els fets van ser denunciats als Mossos d'Esquadra, que abans que s'hi desplacessin els tècnics van realitzar les proves pertinents per tal d'intentar localitzar l'autor dels fets, i un cop la policia catalana va actuar, dilluns es va col·locar la nova línia.

Aquest robatori s'ha produït quan tot just fa un mes i mig que prop de 600 veïns d'aquest mateix municipi de la Selva es van veure afectats també per un robatori de cable telefònic. Llavors, el tall de comunicacions via telèfon i d'Internet va afectar sobretot els nuclis de Salitja i Sant Dalmai, ja que els lladres es van emportar un quilòmetre de cable de coure dels pals telefònics del municipi de Vilobí d'Onyar.

I és que des de principis d'any, ja hi ha hagut gairebé una vintena de robatoris de cable de coure dels pals de telefonia de diverses poblacions de les comarques gironines. En concret, a la comarca de la Selva han estat castigats diversos pobles, hi ha hagut robatoris com ara un a la zona de la carretera que va de Massanes a Hostalric; un altre a la carretera de Tossa de Mar a Sant Feliu Guíxols; també hi va haver un robatori al poble de Maçanet de la Selva; un altre a la carretera de Vidreres a Lloret de Mar, a Breda, a Anglès, i a Vilobí d'Onyar fa un mes i ara aquest altre, que ha castigat la mateixa localitat.