L'autopista AP-7 disposarà per la temporada turística de 2012 dels dos nous enllaços a Fornells de la Selva i Sant Gregori i el tram entre aquests dos punts serà gratuït. A banda, les obres d'ampliació de tres i quatre carrils que ara mateix s'estan executant fins la Jonquera ja estaran acabades.

El director general d'Abertis Autopistas, Josep Lluís Giménez, va assegurar ahir que l'evolució de les obres d'ampliació "segueixen el ritme previst i finalitzaran aquest 2011". El projecte no es completarà fins que s'enllesteixi l'enllaç que porta més mals de cap. El de Vilademuls i, de moment, encara no hi ha cap solució definitiva.

Josep Lluís Giménez va concretar que els enllaços de Fornells de la Selva i Sant Gregori estaran acabats a mitjans de 2012 i que estan a l'espera de que es resolgui l'adjudicació de tots dos. Mentre que en el cas de Vilademuls va apuntar que "està sotmès a un procés de reconfiguració" a causa del retard de l'ampliació de l'N-II.

El problema és que aquest enllaç havia de connectar els quatre carrils de l'AP-7 que envolten l'àrea de Girona amb al nova A-2. Amb la solució actual aquests quatre carrils hauran de connectar amb l'actual N-II d'un sol carril.

En aquest sentit, el director general d'Abertis Autopistas va destacar que el fet que l'autopista AP-7, amb quatre carrils, enllaci amb una carretera nacional de només un carril genera un "problema que cal resoldre".

D'altra banda, Giménez va explicar que tot i que hi ha un tram de l'ampliació que es troba suspès per part del Ministeri de Foment, aquesta suspensió només afecta a la solució final de l'obra. I, en aquest punt, va assegurar que la construcció del tercer i quart carril es manté inalterable: "Aquests nous carrils s'inauguraran encara que sigui de forma provisional i quan finalitzi la suspensió s'adjudicarà i licitarà la part final de l'obra".

Durant l'època estival, i com ja ve sent habitual, les obres d'ampliació de l'autopista AP-7 es pararan i només continuaran aquells treballs que es puguin fer des de la part exterior de la via amb l'ojectiu de no intercedir en el trànsit.