Ell és la víctima i totes les imputacions són falses. Ras i curt així és com l'acusat Joan Romualdo Dionisio Rodríguez, natural de República Dominicana però resident a Olot des de l'any 2007, va tractar de presentar-se davant el tribunal de la secció quarta de l'Audiència, que el va començar a jutjar ahir per diversos delictes de violència habitual, lesions en l'àmbit familiar, amenaces i agressió sexual vers la seva exparella, pels quals el fiscal ha sol·licitat 41 anys de presó.

De totes les acusacions tan sols en reconeix tres però per matisar-les. Si la va mossegar a l'espatlla i li va ventar bufetades, una de les quals a l'ull, era perquè ell, de 36 anys, tenia por dels atacs de gelosia de la seva exparella ja que es tornava violenta de cop i volta el colpejava i li cridava sense cap motiu. En un d'aquests suposats atacs d'histèria ell l'hauria escanyat amb el braç "per tranquil·litzar-la" després que trenqués un vidre de la finestra.

L'acusat indica que la seva exparella s'oposava a la reagrupació dels seus tres fills, que vivien a Santo Domingo, i nega que mai l'amenacés de tallar-li un mugró, una orella o un ull. És més, afirma que era l'anterior company de la jove qui solia proferir-li aquestes frases i, en relació amb això, expressa que van tenir una forta discussió després que ella es presentés a casa dient que el seu amant "treia més llet" que no pas ell. Acte seguit l'hauria despullat i li hauria practicat una fel·lació que el processat va negar consentir.

Els sis mesos de relació s'haurien desenvolupat de forma diferent, a tenor de la declaració de la jove qui, tot i especificar que no vivia amb l'acusat, sosté que aquest la maltractava gairebé cada dia des de la primera setmana i era incapaç d'abandonar-lo perquè sempre pensava que ja no la tornaria a tractar així. A preguntes de la defensa va declarar que mantenia el festeig amb l'imputat de forma voluntària.

La noia indica que fins en tres ocasions l'hauria forçat a mantenir relacions sexuals doblegant la seva voluntat a base d'estomacar-la i, en relació amb l'episodi de la finestra, que va trencar el vidre perquè volia escapar-se de casa l'acusat.

En l'escrit del ministeri fiscal i l'acusació particular s'indica que l'encausat, a banda de propinar-li cops de puny i puntades a l'esquena i als ulls, l'hauria escanyadas, mossegat, tallat i clavat un cúter a l'esquena i cremat la mà amb una cigarreta.