L'acusat de violar una dona, intentar-ho amb una altra, calar foc a una habitació i atracar dues joves en menys de 24 hores ha reconegut part dels delictes durant el judici. Els fets van tenir lloc durant tot el Sant Esteve del 2008 entre Ripoll i Campdevànol. Durant tota la declaració, el processat, Víctor Manuel Méndez Garcia, va dir que no recordava gairebé res de tot el reguitzell de delictes perquè anava "molt drogat" i havia barrejat els estupefaents amb "antidepressius". Tot i les llacunes mentals que afirmava patir, el processat sí que va reconèixer haver robat un cotxe, atracar una jove o calar foc a una habitació. Méndez Garcia s'enfronta a 36 anys i nou mesos de presó.

Com recull l'escrit d'acusació, l'acusat va començar a cometre tot aquest rosari de delictes pels voltants de la una de la matinada d'aquell Sant Esteve, i durant tot un dia sencer no va parar de sumar il·legalitats. Davant el tribunal li ha estat impossible recordar tot el reguitzell de delictes pel consum abusiu de drogues mesclades amb antidepressius.

El processat, que seguia tractament psiquiàtric, llavors feia uns set mesos que vivia al Càmping Ripollès de Ripoll. Tot i que a moltes de les preguntes del fiscal va contestar amb un "No ho recordo", sí que va admetre alguns dels delictes.

Així va reconèixer haver entrat per força a casa d'una veïna de Ripoll i amenaçar-la amb un ganivet, calar foc a una habitació del càmping amb una cigarreta i calcinar un matalàs "com ja havia fet a Ciudad Real", provar de fer un pont a un cotxe perquè necessitava el vehicle per anar a pagar 500 euros a un traficant o haver atracat una jove quan sortia d'un caixer de Campdevànol i va robar-li 20 euros.

Tot i reconèixer aquests delictes l'acusat va dir que no recordava haver obligat la veïna de Ripoll a fer-li una fel·lació, haver demanat el mateix a una campista o haver assaltat -de matinada i en ple carrer- una jove quan sortia d'un bar de Campdevànol. El jove està acusat d'intent d'agressió sexual, violació de domicili, agressió sexual, robatori amb intimidació, falta de danys o intent de sostracció de vehicle.