L'Ajuntament de Lloret de Mar amplia a partir d'avui mateix l'horari de pagament de la zona blava del passeig marítim, que passarà a ser de dilluns a diumenge de vuit del matí a les dotze de la nit, segons recull la pròpia pàgina web del consistori. Aquest nou horari només serà durant l'època d'estiu, en què hi ha una major afluència de vehicles al municipi. En concret, començarà a aplicar-se avui mateix, segons l'Ajuntament de Lloret, i serà vigent fins al proper 15 de setembre, quan la temporada ja comença a anar de baixada. L'objectiu principal d'aquesta modificació és aconseguir afavorir una major rotació de vehicles en aquesta àrea del poble.

Cal recordar que fins ara, durant l'hivern, l'horari de pagament de la zona blava de Lloret, que es concentra a la zona del passeig, era també de dilluns a diumenge, però només de vuit del matí a la una del migdia i de quatre de la tarda fins les vuit del vespre. De manera que durant el migdia hi havia un període en què es podia aparcar sense pagar i durant el vespre també era gratuït. Segons van destacar fonts municipals, el canvi es promou perquè és l'aplicació de la modificació de l'ordenança de la via pública, que es va aprovar fa unes setmanes.

Segons fonts de l'Ajuntament de Lloret, el principal motiu per promoure aquesta ampliació de l'horari de pagament de la zona blava és "fomentar una major rotació de vehicles en aquesta zona durant l'època de màxima afluència estival". Òbviament, la modificació també permetrà a l'Ajuntament recaptar més diners durant aquest període, que ja de per si és més favorable en aquest sentit, ja que arriben molts més vehicles. Així, doncs, com molts municipis de costa, Lloret també modifica els seus horaris de pagament en la zona blava en començar l'època d'estiu.

Reunió sobre el passeig

Per altra banda, els propers dies els diferents portaveus dels grups municipals de Lloret es reuniran amb l'alcalde i diversos tècnics del consistori per parlar sobre el passeig marítim i el possible retorn al doble sentit de circulació d'aquest. Cal recordar que tots els partits que es van presentar, excepte CiU, portaven aquesta reivindicació al programa electoral. De fet, el portaveu del PP, Enric Martínez, va tornar a demanar ahir que cal un canvi abans de l'estiu després del caos circulatori que s'ha patit aquest cap de setmana i la resta de grups s'hi van mostrar a favor.

El nou alcalde de Lloret, Romà Codina, va assegurar a Nova Ràdio Lloret que parlarà amb tots els partits per mirar d'arribar a un consens i va recordar que sempre ha dit que si alguna cosa no funcionava estava disposat a canviar-la. Malgrat aquestes afirmacions, va reconèixer que serà complicat. Va explicar que si es retorna al doble sentit s'hauran de passar les càrregues i descàrregues i alguns aparcaments on hi ha el carril bici, que s'haurà de treure, també caldrà canviar la senyalització i, a més, va destacar que no depèn només de l'Ajuntament, ja que caldrà una autorització de Costes.