El nou govern municipal de Torroella de Montgrí comptarà amb tres noves àrees respecte a l'anterior mandat. El consistori va informar ahir del nou organigrama que tindrà el consistori abans d'aprovar-lo el dimarts de la setmana que ve. En aquest sentit, el canvi més notable entre el cartipàs que hi havia fins ara i el que ha presentat el nou equip de govern (format per CiU, L'EST i PP) està en la formació de les regidories de Seguretat Ciutadana, Mobilitat Urbana i la que englobarà la brigada municipal (UOM).

Aquestes àrees de gestió abans estaven fusionades en altres àrees com la de Seguretat Municipal i UOM (que formava part de la macroàrea de gestió interna), i ara englobaran la macroàrea que s'encarrega dels "serveis a les persones". El responsable d'aquesta serà Joan Ramon Aladid, que també ocuparà el càrrec de regidor d'Esports i la brigada municipal.

CiU és la força més votada en les passades eleccions, per tant, es farà càrrec de la major part de regidories (un total de 13). D'Hisenda i Secretaria s'encarregarà l'alcalde, Jordi Cordón, que també portarà la cartera de Participació Ciutadana i Consells de Barri. La número 2 de la llista convergent, Sandra Bartomeus serà la tinent d'alcalde i portarà les regidories de Medi Ambient i Urbanisme, Habitatge i Paisatge Urbà. El polític de CiU que ocuparà més càrrecs serà el número 3, Francesc Xico Puig, que encapçalarà les àrees de Comunicació, Món Rural, Espai Ter, Promoció Econòmica i Comerç, i Mobilitat Urbana (taxis i transport públic). Pel que fa a Núria Bosch, agafarà Cultura, Can Quintana i Activitats Culturals i Festes.

Els socis de govern de CiU, L'EST i el PP tindran a la seva responsabilitat les vuit regidories ?restants. La cap de llista de l'EST, Sílvia Comas governarà en les àrees de Joventut, a més de ser la segona tinent d'alcalde i la presidenta del Consell Municipal de l'Estartit. Genís Dalmau ocuparà les regidories de Recursos Humans i Turisme, mentre que Sandra Pibernat ho farà amb Educació, Salut i Acció Social. L'únic regidor del PP, Andrés Navarrete es farà càrrec de Seguretat Ciutadana.

Ahir l'alcalde de la localitat, Jordi Cordón manifestava que com a mínim tindran dedicació exclusiva en les tasques del consistori ell mateix i la tinent d'alcalde Sandra Bartomeus, a l'espera que ho vagin confirmant els altres regidors al llarg d'aquesta setmana. Dimarts que ve es presentarà en ple municipal el cartipàs amb totes les regidories.