El Senat ha aprovat aquest dimecres una moció on es demana al govern espanyol que acordi la gratuïtat el tram de l'AP-7, entre Maçanet de la Selva i la frontera francesa, mentre durin les obres de construcció i millora de la N-II. El portaveu d'Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, ha defensat la moció davant la comissió de Foment tot al·legant l'augment de trànsit durant els mesos d'estiu en incloure els accessos que van a la Costa Brava. La moció s'ha aprovat amb el suport del PP i el vot en contra del PSOE. Els municipis afectats per aquestes obres, parades des de fa dos anys, porten demanant des de fa temps aquesta gratuïtat, entre altres coses, per la perillositat de la via.

El senador Pere Muñoz ha acceptat una esmena del PP que apunta la vigència d'un Reial Decret 11/2011 on es contempla la liberalització dels peatges en cas de problemes viaris mitjançant acords amb les concessionàries d'autopistes. Per altra banda, ha desestimat una modificació del PSOE que instava a acabar les obres de la N-II però rebutjava la gratuïtat del peatge per problemes de finançament i també perquè es tracta d'una mesura 'excepcional'.

El senador d'Entesa ha defensat la necessitat de la gratuïtat d'aquest tram per tal d'evitar problemes de circulació, millorar la seguretat de la via i també facilitar el "normal desenvolupament de l'activitat econòmica i la vida quotidiana a les comarques gironines". També ha recordat que les obres de desdoblament de la N-II entre Tordera i la Jonquera és una de les demandes del territori i una infraestructura que ha patit nombrosos endarreriments i incompliments. En aquest sentit, ha afegit que "per acabar d'agreujar la situació, s'ha produït la total paralització de les obres dels trams que falten executar".

Els municipis afectats per les obres de desdoblament de la N-II han demanat des de fa temps aquesta gratuïtat, entre altres coses, per la perillositat d'aquesta via on ja s'han produït varis accidents mortals.

El 29 d'abril passat, el Consell de Ministres va acordar licitar les obres de desdoblament entre els municipis de Sils i Caldes de Malavella, a la Selva, i el ministre de Foment, José Blanco, es va comprometre a començar els treballs abans que se celebrin les eleccions generals.