Alguns dels sindicats que hi ha a l'hospital Trueta cobriran tots els accessos del centre per impedir que el personal de base entri a treballar a l'hospital. Aquesta és la mesura més votada pels mateixos treballadors i alguns representants sindicals que ahir es van tornar a reunir en assemblea a l'hospital per protestar contra les retallades i definir les accions de futur. La majoria de treballadors van secundar la proposta de situar-se a davant de tots els accessos de l'hospital (l'entrada principal, el pavelló de Govern, la cafeteria etc.) per barrar el pas al personal a les 7.30 hores del matí i durant mitja hora.

La presidenta de la Junta de Personal, M. Àngels Rodríguez (CCOO) va explicar que aquesta iniciativa vol "demostrar que els treballadors de base som necessaris per garantir el funcionament de l'hospital", tot i que va puntualitzar que la mesura encara s'ha d'acabar de perfilar, si bé es preveu que es porti a terme el dimarts vinent.

Per altra banda, avui al vestíbul de l'hospital s'iniciarà un taller de pancartes organitzat per algunes seccions sindicals del centre, amb l'objectiu de penjar-les després per tot l'hospital. També el sindicat Metges de Catalunya ha convocat una manifestació a les 8.30 hores del matí davant del Trueta per protestar contra les retallades i "la poca informació que la direcció dóna a la plantilla sobre aquest tema".