Havien programat el 25 de juny com a dia per dur a terme la primera edició d'un festival de rock, però la falta de participació de públic els ha obligat a suspendre-ho. Es tracta de l'anomenat Figueres Rock Festival, que havia de comptar les actuacions de Melendi, Pignoise, Malú i La Pegatina. Està previst que la promotora i organitzadora de l'esdeveniment, C&F Investment, retorni els diners a aquelles persones que ja havien comprat les seves entrades.

La iniciativa estava ideada com un nou festival al recinte firal de sis hores de música on es poguessin adquirir localitats per a tots o només alguns dels concerts, a tribunes o a la pista central. El preu per l'assistència a totes les actuacions oscil·lava entre els 49 i els 59 euros i estava previst que la primera actuació la dugués a terme Malú, mentre que el tancament havia d'anar a càrrec de Melendi. En una carta que la direcció del festival ha penjat al seu web, però, es disculpen per la situació i informen que el projecte ha quedat anul·lat abans de néixer. El motiu principal, argumenten, és "el baix nivell de vendes, malgrat la bona programació i promoció".

També atribueixen la manca d'èxit a la difusió d'un dels grups participants a través de les xarxes socials del seu desconeixement sobre l'esdeveniment. Una situació que, asseguren, ha creat desconfiança en la gent a l'hora de comprar entrades per al festival. Segons sembla, els organitzadors tenen previst retornar els imports de les actuacions a aquells que n'havien adquirit.

Aquesta, però, no és l'única iniciativa en forma de festival que desapareix per la baixa participació. La primera edició del Doctor Loft 05.00 que es va celebrar a Castelló d'Empúries el juliol de 2008 va tenir una assistència tan limitada que va dur els organitzadors a no tornar-se a plantejar la possibilitat de repetir-lo. REM i Iggy Pop eren els caps de cartell d'aquella fallida primera edició que es va anunciar com "el festival que comença allà on els altres acaben". La minsa resposta va ser tal que, fins i tot, els organitzadors van repartir un centenar d'invitacions el mateix dia del concert per tal que els caps de cartell no toquessin gairebé sols.

Neix una nova proposta

Malgrat el poc èxit d'aquest festival, una nova associació anomenada Inkieta ha recuperat una festa popular en motiu del Dia Internacional de la Música i el dimarts 21 de juny ha organitzat una trentena de propostes musicals en set escenaris a peu de carrer.

La Rambla, la plaça de les Patates, la de l'Ajuntament, l'Antiga Biblioteca, la plaça Catalunya, la de la Palmera i el bar Dinàmic seran l'escenari de les actuacions com a resultat, expliquen, de la bona resposta que ha tingut durant les darreres setmanes de la convocatòria de participació oberta a música, cantautors, grups o coral de tots els estils musicals.

La trobada musical tindrà lloc des de les cinc de la tarda fins a les onze de la nit i permetrà als assistents gaudir des de hip-hop a rock, heavy metal o fins i tot grups de dansa.

Amb l'objectiu de dinamitzar els carrers de la ciutat, la música i la cultura a través d'iniciatives socioculturals, els organitzadors van convocar els grups per tal que s'hi apuntessin i, finalment, una trentena de formacions de la zona oferiran les seves actuacions de manera gratuïta.