L'alcaldessa, Carme Freixa (ERC), ha anunciat que la depuradora de Vallfogona del Ripollès entrarà en servei al setembre. ?Explica que aquest estiu tindran lloc els treballs de connexió del servei elèctric soterrat dels col·lectors i de l'estació depuradora. Assenyala que l'edifici i els col·lectors estan acabats. Considera que l'equipament suposa un pas important per la millora de la qualitat de les aigües del Ter, on ara van a parar part de les aigües residuals del municipi. Explica que actualment les aigües residuals són recollides en un fossa que es neteja cada any, però els sediments van a parar a la riera de Vallfogona que desemboca al Ter.

Fa pocs dies l'Agència Catalana de l'Aigua va aprovar la relació dels béns i els drets afectats per ?l'execució de la connexió elèctrica.

El cost total del prpjecte és de 557.000 euros. Consta d'una ?depuradora i més de 500 metres de xarxa de col·lectors. La depuradora tindrà una capacitat de ?tractament de 74 metres cúbics al dia.

L'aigua sanejada possibilitarà una reutilització indirecta no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic de la riera de Vallfogoba i l'aprofitamenr per a usos urbans agrícoles i industrial aigües avall.