La primera escola de teatre en català de Perpinyà obrirà les seves portes a partir d'aquest mes de juliol amb dues representacions que realitzaran membres de l'escola de teatre de Figueres i, partir del mes d'octubre, el centre ja oferirà tres cursos per a totes les edats i amb capacitat per a una cinquantena de persones. L'exregidor de Cultura i impulsor del projecte, Richard Elelman, assegura que el centre tindrà entre dos i tres professors que vindran de Figueres i que permetran als que ho vulguin rebre formació en llengua catalana.

Es tracta d'una delegació de l'escola que hi ha a Figueres (EMTEB), que també ha establert un conveni amb l'Institut del Teatre de Barcelona. L'acord, que es va signar el mes de març passat, estableix que es duguin a terme programacions teatrals conjuntes i que s'hi realitzin intercanvis culturals, per exemple, en l'àmbit de la cultura gitana, ja que Perpinyà també compta amb una important comunitat d'aquesta ètnia.

Un acord cultural

La col·laboració estableix també que serà la ciutat francesa qui cedirà les instal·lacions per a aquest nou centre educatiu, que tindrà capacitat per a una cinquantena de persones durant aquest primer any i que oferirà tres línies de cursos. També està previst que hi hagi intercanvis d'exposicions i es fomenti el patrimoni cultural d'ambdues ciutats, així com que els alumnes de Figueres portin les seves produccions a Perpinyà. Precisament és així com es posarà en marxa el nou centre teatral: durant el mes de juliol -en el marc d'un festival que s'hi duu a terme- la capital altempordanesa hi farà dos espectacles que seran el preludi de la obertura del centre, previst per la primera setmana del mes octubre.