tot i que a alguns principals impulsors de la retallada pressupostària que s'aplicarà als regidors i càrrecs de confiança de l'Ajuntament de Figueres no els agrada anomenar-lo així, la veritat és que no hi ha cap millor manera de definir-ho. La tisorada ha arribat al consistori figuerenc i no se'n lliurarà gairebé ningú. Més val tard que mai i la resta de consistoris de l'Alt Empordà farien bé a no perdre de vista aquesta mesura i, cadascú dins les seves possibilitats, aplicar una acció similar.

Són més de 200.000 euros d'estalvi però, sobretot, es tracta d'un gest simbòlic que es vol que arribi a la societat figuerenca i, sobretot, a la resta de treballadors de l'Ajuntament de Figueres. Tothom s'haurà d'apretar el cinturó i no es pot preveure on s'acabarà.

Tampoc en poden fugir la resta de grups municipals amb representació al nou cartipàs. Tots els regidors veuren com se'ls baixa les retribucions i també s'aplica una rebaixa de les assignacions a tots els partits.

Serà interessant seguir les reaccions de l'oposició figuerenca perquè, sense anar més lluny, durant el plenari de constitució del nou cartipàs alguns dels portaveus van demanar a l'alcalde Vila que fos "generós" i, per exemple, Pere Casellas (PSC) reclamava "més recursos per als grups municipals per poder dur a terme la tasca del control de l'equip de govern". No volies caldo, doncs té dues tasses.

I mentre Figueres anuncia retallades i la resta d'Ajuntaments avancen en el repartiment de funcions, continua sense desvetllar-se el gran interrogant que, a hores d'ara, continua a sobre la taula. Qui presidirà el Consell Comarcal de l'Alt Empordà?

Tot i que en un principi semblava que hi tornaria l'alcalde de Llançà, Pere Vila, durant les darreres setmanes no està tan clar tot plegat. CiU té majoria absoluta al Consell i ja ho podria haver anunciat però encara no ho ha fet. Negociacions obertes...En aquest paquet de contactes també hi ha la Diputació de Girona i, com no es preveu que es pugui constituir fins a mitjan del mes de juliol, això ha provocat que no hi hagi pressa. Les peces es continuen movent al tauler però ningú es vol precipitar. I és que candidats per presidir el Consell Comarcal de l'Alt Empordà tampoc en sobren. Es tracta d'un ens molt vulnerable a nivell econòmic i, en una situació de crisi com l'actual, no seria precisament la xicota que tothom vol festejar.

En pocs dies es resoldrà tot el trenclosques i podrem donar per acabat el curs polític. Tothom a fer vacances i a carregar piles perquè s'apropen revolts i cadrà estar amb el cap ben despert.