Dur al ple de setembre un pla de govern per a quatre anys i consensuat amb partits polítics, associacions i particulars és un dels objectius del nou Ajuntament d'Olot. Els altres són apropar la gestió municipal als ciutadans i negociar els projectes d'infraestructures amb les administracions estatal i autonòmiques.

Per aconseguir-ho l'Ajuntament disposa d'unes finances que, segons l'alcalde, Josep Maria Corominas, "no estan malament". Va enumerar com a negatiu un deute de 28 milions d'euros que suposa un percentatge del 88%. En canvi, va qualificar de positiu el fet que l'Ajuntament disposi de recursos per poder pagar els proveïdors a seixanta i setanta dies. Va puntualitzar que no vol retreure res a l'anterior equip de govern del PSC-APG. En contra, va elogiar el traspàs de competències dels antics regidors als nous que ha tingut lloc en els darrers dies.

Corominas va exposar que, en els darrers dies, ha demanat el suport de la Generalitat per la consolidació dels estudis superiors a l'Escola d'Art d'Olot i pel projecte turístic del parc dels volcans. També ha contactat amb el conseller de Territori i Sostenibilitat per demanar per la variant d'Olot. Recoder li va condicionar la variant als recursos però li va dir que és una prioritat.