Dos accidents de tràilers a l'AP-7 a l'entrada a la demarcació per la comarca de la Selva van convertir ahir al matí la via ràpida en un cul de sac i el col·lapse de trànsit es va acabar cobrant una vida. A dos quarts d'onze un camió va bolcar a l'alçada del quilòmetre 94 en sentit nord, al terme de Fogars de la Selva. L'accident va causar retencions i circulació molt lenta i cap a un quart de dues un altre gran tonatge que circulava a poc a poc, probablement a causa de les retencions segons va indicar el Servei Català del Trànsit (SCT), va rebre l'envestida d'un tercer camió que transportava gas en un punt que quedava aproximadament a un quilòmetre del primer accident, entre els termes municipals d'Hostalric i Fogars. El conductor d'aquest darrer vehicle va quedar atrapat dins la cabina i va morir esclafat per la ferralla.

A més, la càrrega perillosa que duia el tercer camió va obligar a prendre mesures per evitar una fuita i la consegüent explosió. La cisterna estava molt malmesa i la Direcció General de Protecció Civil va activar, deu minuts abans de les tres de la tarda, la fase d'alerta del pla d'emergència Transcat, que es va desactivar a dos quarts de set després que es va aixecar la cisterna. No va però caler fer transvasament del gas que hi havia dins. D'altra banda, l'AP-7 va mantenir restriccions al pas durant la nit per reparar elements malmesos a causa dels accidents.

Plàstics a la calçada

El primer camió que va bolcar transportava plàstics i va causar el col·lapse de la via perquè la càrrega es va escampar per la calçada per on transitava -en sentit França- i a més el camió es va incendiar. El conductor va resultar ferit lleu i va ser traslladat a l'hospital de Santa Caterina. Fins a un quart de dotze el trànsit va estar tallat i es van generar cues de fins a tres quilòmetres tot i desviar el trànsit per la N-II, llavors es va obrir un carril dels tres que té l'AP-7 en aquest punt. Un carril tallat en sentit sud per les tasques de rescat i neteja alentia també el trànsit en aquest sentit.

I cap a un quart de dues, el desastre. Un camió que transportava maionesa circulava a poc a poc a causa de l'embolic de trànsit i va ser encalçat per darrere pel tràiler carregat de gas butà. El conductor d'aquest tercer transport, un veí de Cerdanyola del Vallès de 57 anys, va morir gairebé a l'acte perquè, segons van explicar testimonis del sinistre, el van anar a ajudar però ja no responia. En ambdós accidents van treballar una desena de dotacions de Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i diverses ambulàncies del SEM.