Palafrugell disposarà d'una nova brigada forestal per garantir i protegir la custòdia mediambiental. Una de les brigades estarà integrada per un total de 5 persones (una de les quals compta amb formació superior i s'encarrega de la coordinació de l'equip), i l'altra ho estarà per dos membres que faran d'informadors de residus. Els dos grups es troben en el marc dels plans d'ocupació del projecte Impuls.

La brigada forestal desenvoluparà principalment funcions de control d'espècies invasores, consistents en l'eliminació dels rebrots d'aquestes espècies en les zones on prèviament s'han fet actuacions d'eradicació (còrrec de la Pedrosa, zona marítimo-terrestre entre la Pedrosa i Tamariu), Punta dels Burricaires, Far de Sant Sebastià i Aigua Xelida.

L'altra funció principal serà la vigilància i prevenció d'incendis forestals. A tal efecte, entre el 26 de juny i el 24 de setembre, la brigada s'integrarà en el dispositiu de vigilància i prevenció d'incendis coordinat per l'ADF Gavarres Nord, amb àmbit d'actuació en el terme municipal de Palafrugell.

Les funcions de la brigada d'informadors seran les d'inspeccionar actes incívics en matèria de residus, informació a establiments i particulars i tasques complementàries a la gestió dels serveis de recollida de residus. Les dues brigades han estat contractades per 6 mesos. El projecte Impuls és una iniciativa del departament d'Empresa i Ocupació que consisteix en potenciar les polítiques en matèria d'ocupació de manera que stiguin més adaptades a la realitat de cada persona i prioritzant els sectors amb perspectives de futur.