Si no hi ha un canvi d'última hora, l'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria (CiU), serà altra vegada el president del Consell Comarcal de la Selva. Un càrrec que havia assumit durant el darrer mandat però només durant els dos primer anys, ja que un pacte entre Convergència i Unió (CiU) i el Partit Socialista (PSC) va atorgar aquest càrrec a Fauria i també pels darrers dos anys, al socialista Jordi Gironès.

Aquest nou mandat però, en principi, Fauria ostentaria la presidència durant els quatre anys i llavors, ERC, el nou soci de govern de CiU a l'ens comarcal tindria algunes de les vicepresidències. Entre els possibles candidats a vicepresident pel grup d'Esquerra hi hauria el regidor de Lloret Jordi Orobitg i el de Santa Coloma, Joan Martí; aquest però, si finalment és diputat com també s'apunta, podria no ocupar el càrrec.

ERC i CiU no és el primer cop que són socis a l'ens comarcal ja que durant el període 1999-2003 també ho van ser. I per aquest nou mandat Convergència i Unió té un total de dotze consellers comarcals i Esquerra Republicana, en té sis. Per tant, les dues forces polítiques, sumen un total de 18 consellers comarcals, per la qual cosa garantiran un govern en majoria en aquest ens supramunicipal per als propers quatre anys.

El ple de dissolució del Consell comarcal de la Selva s'hauria de celebrar l'última setmana de juny i el de consititució, a principis del mes de juliol.

Aquesta última data però podria variar, com ja va passar ara fa quatre anys quan es va constituir el consell a mitjans d'agost, ja que en aquests moments hi ha la impugnació dels resultats per part del grup comarcal dels Independents, que està format per vuit grups municipals de la Selva, ja que consideren que haurien de tenir quatre consellers i no tres, com en principi se'ls va atorgar i resten a l'espera del que digui la Junta electoral Provincial.