L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (CiU); el d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU); el de Calonge, Jordi Soler (CiU); el de la Bisbal, Lluís Sais (ERC) i l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys (PSC), es perfilen com a nous diputats a la Diputació de Girona, malgrat que la majoria encara no han estat proclamats oficialment.

Per part de CiU, a l'Alt Empordà, després que l'alcalde de Figueres, Santi Vila, rebutgés la presidència de l'ens, sembla clar que la seva número 2, Marta Felip, sí que s'asseurà al saló de plens de l'ens provincial. També es perfilen com a nous diputats l'alcalde de Llançà, Pere Vila (CDC), que d'aquesta manera deixaria la presidència del Consell Comarcal. El nom de Vila era un dels que havia sonat per presidir l'organisme, i al final sembla que es podria quedar amb una de les vicepresidències. Finalment, el tercer diputat altempordanès de la federació correspon a Unió, i tot apunta a què l'alcalde de Pau, Josep Blanch, substituirà el seu regidor Pere Maluquer, que ha estat diputat en els darrers quatre anys.

Al partit judicial de Girona, on CiU té quatre representants, està clar que un d'ells serà Jaume Torramadé (UDC), ja que amb tota probabilitat serà el nou president de l'ens. Un altre lloc sembla clar que estarà reservat per al batlle de Bescanó, Xavier Soy, que ha renovat la majoria absoluta després de 24 anys al govern. També és probable que tingui presència a l'ens -i potser fins i tot com a vicepresident- el batlle de Banyoles, Miquel Noguer. Noguer va ser el primer nom que va sonar, per part de CDC, per presidir la Diputació, però finalment sembla que es pot quedar amb una vicepresidència. I el quart representant de CiU per Girona sembla que serà disputat. Té moltes opcions d'aconseguir-lo l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, però també pot ser que alguna plaça s'acabi reservant per a algun regidor de Girona ciutat.

Al Baix Empordà, Jordi Soler (Calonge) substituirà segurament Josep Sala, mentre que l'altra plaça, corresponent a Unió, pot mantenir-la el batlle de Platja d'Aro, Joan Giraut, o bé donar pas al cap de llista de CiU a Palafrugell, Albert Gómez. Una altra fórmula possible seria que Giraut estigués a la Diputació durant dos anys i després cedís el lloc a Gómez.

El partit judicial d'Olot sembla bastant clar: els candidats més ben posicionats són l'alcalde de la capital garrotxina, Josep Maria Corominas, i el de la Vall d'en Bas, Miquel Calm, ambdós de CDC.

A la Selva, un lloc està reservat per a l'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, mentre que un altre anirà a mans de la candidata de CiU a Tossa, Imma Colom, que va ser la llista més votada malgrat quedar a l'oposició. El tercer representant l'ha de decidir Unió, i qui té més números per aconseguir-lo és l'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó. L'altra opció, tot i que amb menys possibilitats, és el batlle d'Hostalric, Josep Frias. Finalment, a la Cerdanya, es preveu que l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, torni a ser diputat.

Per part del PSC, de l'Alt Empordà l'escollida seria l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, que ha aconseguit majoria absoluta i que ja ha estat durant dos anys presidenta del Consell Comarcal altempordanès. Cantenys rellevaria d'aquesta manera la rosinca Magda Casamitjana, que podria ser la portaveu socialista al Consell Comarcal.

Del Baix Empordà està clar que repetirà l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, que a més podria ser la portaveu del PSC a l'ens provincial. La segona cadira està reservada per a Pere Albó, vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols.

Pel que fa al partit judicial de Girona, la cosa encara no està decidida. Tot apunta a què seran l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, i la portaveu del PSC a Girona, Pia Bosch. Tot i això, no està descartat encara que una de les dues places sigui al final per la portaveu de Salt, Iolanda Pineda.

Pel que fa a la Selva, el batlle de Blanes, Josep Marigó, està especialment ben posicionat per a repetir com a diputat, mentre que el batlle de Riudarenes, Jordi Gironès, podria tornar a l'ens després d'haver aconseguit majoria absoluta. Gironès va deixar la diputació l'any 2006, enfadat perquè el partit va decidir nomenar portaveu Joan Pluma en lloc d'ell.

Quant a ERC, l'executiva provincial va decidir ahir al vespre els noms dels futurs diputats. Pel partit judicial de Girona hi haurà l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, i també el batlle de Porqueres, Salvador Ros. El Baix Empordà estarà representat per l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, mentre que de l'Alt Empordà hi haurà el batlle de Vilabertran, Martí Armadà. Finalment, a la Selva, el representant serà Joan Martí, regidor de Santa Coloma.