El nou alcalde de Blanes, Josep Marigó, va presentar ahir el nou cartipàs del Govern en minoria del PSC que presidirà, on destaca la reducció de set a tres el nombre de tinences d'alcaldia. Marigó va explicar que els criteris de la nova organització han estat "la racionalització", "l'eficiència" i "l'estalvi econòmic". En aquest sentit, el batlle va anunciar que la nova estructura permetrà crear un estalvi de 136.398 euros a l'Ajuntament, cosa que representa una reducció del 28,07%. A més, l'únic càrrec amb plena dedicació serà l'alcalde.

Així, doncs, el nou govern de la localitat estarà dividit en quatre grans àrees, una gestionada per l'alcalde i les altres tres per les tinences d'alcaldia i de cada una d'aquestes penjaran la resta de regidors. Les àrees seran Territori i Sostenibilitat, que portarà Judit Llorens; Benestar i ciutadania, que dependrà de Lourdes Fàbrega; i Serveis socials, que estarà gestionada per Nicolàs Laguna. I l'alcaldia que portarà alguns dels temes "essencials" com la policia, la comunicació o la promoció de la ciutat. La idea és que hi hagi reunions periòdiques entre el tinent i els regidors i simplificar la presa de decisions. "Volem treballar coordinament amb equips de regidors i dirigits pels tinents d'alcaldes", va explicar Marigó.

A banda de coordinar les grans àrees, cada un dels tinents tindran els seus àmbits. Així, Fàbrega portarà recursos humans, participació, promoció i joventut; Laguna, hisenda i patrimoni; i Llorens, esports, salut, medi ambient i la relació de govern i barris.

Quant a l'estalvi, Marigó va anunciar que s'assolirà una reducció d'un mínim del 28,07% dels recursos destinats a l'estructura política. Aquesta disminució s'aconseguirà gràcies a un seguit de mesures. En primer lloc, la reducció del nombre de tinences d'alcaldia, però també perquè es congelaran els sous i les indemnitzacions de tots els polítics, que ja ho estan des de 2009. L'alcalde serà l'únic que cobrarà amb plena dedicació, cosa que suposarà uns 50.000 euros anuals bruts, però se suprimirà la possibilitat de fer un increment del 30%, com tenia l'anterior alcalde. Finalment, es redueix al 50% la despesa pels grups polítics, sobretot perquè ha disminuït el nombre de grups, però també es redueix la subvenció que s'hi destina al funcionament de cada formació en un 26%.