Durant aquest mes de juny i fins a principis del mes de juliol, l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal inicia una campanya per fomentar la recollida selectiva dels residus municipals entre la ciutadania. L'any 2010 es van recollir selectivament el 39% dels residus que es generen a les llars del Gironès, això vol dir que la resta, un 61%, es van seguir destinant a instal·lacions finalistes com l'abocador de Solius o la incineradora de Campdorà.

Amb l'objectiu de millorar aquests resultats, s'engega aquesta campanya mitjançant la distribució entre la ciutadania d'un lot de tres bosses de ràfia per fomentar a casa la separació del vidre, els envasos i el paper.

En total s'estan distribuint 12.300 lots (cada lot format per una bossa verda, una de groga i una de blava) a través d'uns punts informatius itinerants pels municipis de la comarca i en col·laboració amb els usuaris de la Fundació Onyar - La Selva, la qual treballa per a la integració de persones amb disminució psíquica.

En aquells municipis més petits, els lots de bosses de ràfia es distribuiran directament per mitjà de les dependències municipals. Amb aquesta campanya s'espera aconseguir, per un costat, una major quota de participació de la ciutadania en la recollida selectiva i, per l'altre, promoure la integració sociolaboral dels usuaris de la Fundació Onyar - La Selva, els quals s'encarreguen de fer arribar a la població implicada el missatge de la campanya a través d'un total de 18 punts informatius itinerants.

Alhora, el Consell ha editat la guia Redueix, repara i recupera, que s'ha editat amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca i que té per objectiu difondre idees que ajudin a generar menys residus i, alhora, promoure uns serveis i establiments locals que permeten reutilitzar, arreglar i allargar la vida dels objectes.